Privatfoto: Jacob Funch

Afkodet

"Jeg elsker frameworks med stærke holdninger"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var vist PHP eller JavaScript. Jeg var 14-15 år og havde designet en masse websites i Photoshop, HTML og CSS, men det blev første rigtig sjovt, da siderne fungerede i andre folks browsere med sideskift og kontaktformularer!

2

Jeg har altid kæmpet med at få mine ting ud til rigtige brugere. Der var hele tiden noget, som lige skulle forbedres eller skrives om. Jeg har heldigvis lært, at det slet ikke er så farligt, og den smerteligt ærlige feedback, man får, øger sandsynlighed for at få succes med produktet.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript og no-code værk­tøjer, som gør mig i stand til at bygge prototyper hurtigt. Der er ikke noget, som kan dræbe en idé, som at prøve at bygge alle use cases fra starten.

4

Jeg elsker frameworks med stærke holdninger, fordi jeg helst undgår at tænke alt fra bunden hver gang. Det er en god måde at lære softwareudvikling på, da dygtige udviklere har truffet velovervejede designbeslutninger, man kan læne sig op ad.

5

Jeg hader folk, som hader andre sprog. Der findes bare ikke noget, som er fuld­komment. Okay, jeg hader faktisk, at økosystemet omkring web bliver holdt tilbage af App Stores. Jeg er webmand og mener, alt kan og bør laves til browsere!

6

Til nye udviklere vil jeg anbefale at vælge ud fra ens interesser. For mig var det vigtigt, at jeg hurtigt kunne se noget visuelt på en skærm. For andre er det vigtigt at nørde optimering af algoritmer. Jeg vil anbefale at vælge et populært sprog, da man nemt kan finde guides, hjælp og jobs.

Jacob Funch er kandidat i Kommunikation og IT fra Københavns Universitet. Han er medstifter og ansvarlig for produktudvikling hos virksomheden Proper.


Læs også...

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…

Det er et stort skifte at gå fra den "grønne" værnepligt til cyberværnepligten, fortæller 20-årige Ruben. Cyber ops-forløbet, hvor de værnepligtige…

23-årige Christian havde arbejdet med it i flere år, inden han startede i cyberværnepligten. Han drømmer om at arbejde i Forsvaret fremover, for her…

På få minutter komponerede Ole Tange en PROSA-slagsang med tekst fra ChatGPT, og med musik, sang, beats og kor fra Udio.com. "Det fungerer, det er…

Natasha Friis Saxberg er en af de mest markante stemmer, når det handler om at sætte dagsordener inden for it og tech herhjemme. Hun er direktør for…

Selvom Anna igen og igen fortalte sine ledere, at den kode, hun og kollegerne arbejdede med, ikke var god nok, blev der ikke lyttet – men der blev…

Dagligt hører vi om nye hackerangreb, og frygten for, at store angreb kan lægge vores samfund ned, bliver mere og mere reel. Nye it-sikkerhedsregler…

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.