Kodekunst

CARPETS AND TILES

Devi Parikh, 35, har en ph.d. i Computer Vision og er professor ved Georgia Tech i Atlanta, hvor hun forsker i natural language processing, kunstig intelligens og kreativ AI. Hun har modtaget adskillige store priser for sin forskning og er på magasinet Forbes’ liste over 20 “Incredible Women Advancing AI Research”.

Den amerikanske AI-forsker Devi Parikh udvikler kodekunst, hvor samarbejdet mellem mennesker og maskiner står i centrum. Et af eksemplerne er interaktiv, generativ kunst, som hun fremstiller i et Javascript bibliotek kaldet p5.js og MATLAB.

Maskiner, der udvider menneskets kreative proces, er en kraftfuld brug af teknologi

I generativ kunst bestemmes enkelte elementer af en computer, som randomiserer udtrykkene. Devi Parikh designer og definerer først grundstenene i en familie af kunstværker, men hun efterlader nogle udvalgte parametre åbne for manipulation. Dermed kan brugerne selv skrue på designet og skabe deres eget, personlige kunstværk ud fra de muligheder, som Devi har opstillet, men hvor maskinen injicerer et element af overraskelse. Det giver en fornemmelse af ejerskab og gør hvert kunstværk unikt – der er aldrig to ens.

Instagram: [@deviparikh]  |  https://www.cc.gatech.edu/~parikh/art.html


Læs også...

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…