Trine Westhoff om at arbejde hjemmefra
TEMA

Derhjemme er det mere flydende

Tre dage hjemme og to dage på kontoret har skabt en ny balance i hendes arbejdsliv. Hun er stadig online 24/7.

Efter corona blev Trine Westhoff virtual worker. Tre dage hjemme og to dage på kontoret har skabt en ny balance i hendes arbejdsliv. Hun er stadig online 24/7. Men hun har regler og rutiner for sig selv, som gør, at hun får tingene til at hænge sammen. Bedre end nogen sinde før.

Driftsansvarlig i DXC Technology med ansvar for SKATs it-løsninger. 40 timers obligatorisk efteruddannelse om året. DBU-certificeret fodbolddommer på breddeniveau og eliteobservatør i kvindeligaen. Mor til hjemmeboende søn på 18 år. Gift.

Der er nok af bolde, både på græsset og i luften, for 50-årige Trine Westhoff. Men hun smiler bredt, når man spørger hende, hvilken plads arbejde har i hendes liv.

– Mit arbejde fylder meget i mit liv, og det kan jeg godt lide. Det er udviklende, og jeg lærer hele tiden noget nyt. Mine venner synes, jeg arbejder for meget. Men mit arbejde er jo med til at gøre mig til det menneske,  jeg er. Og det betyder meget for mig at føle, at jeg er med til at løfte noget, som har betydning i samfundet. Som nu med SKAT eller dengang jeg arbejdede med projekter for Scandinavian Airlines eller på atomkraftværket Ringhals. Jeg tror ikke, jeg ville kunne arbejde på en fabrik, som producerede vegetarretter, siger Trine Westhoff.

 

Jeg duer ikke til at rejse mig og forlade mit skrivebord, hvis jeg ved, der ligger noget og venter på mig
- Trine Westhoff, account run lead, DXC Technology

I sit tidligere job som senior projektleder og transition and transformation program manager arbejdede hun fem år i Sverige. Afsted mandag morgen klokken 5.22. Hjem igen fredag. Op hver dag og starte klokken 8. Køre på til klokken 18. Ud at spise sammen med kollegerne. Arbejde et par timer på hotellet om aftenen.

– Og så kørte møllen forfra igen. Det var bare sådan, kulturen var. Og det gav mig energi. Det var fedt.
Trine Westhoff holder meget af intense situationer, hvor hun får ting til at ske i samarbejde med kolleger fra forskellige områder. Men der har været perioder, hvor balancen mellem arbejde og privatliv var skæv. Hvor Trine Westhoff var kørt på arbejde, når resten af familien stod op, og først kom hjem, når de sov. Faktisk var Trine Westhoff allermest presset, i en periode hvor hun havde en chef, som insisterede på, at hun kun måtte arbejde 37 timer om ugen.

– Jeg duer ikke til at rejse mig og forlade mit skrivebord, hvis jeg ved, der ligger noget og venter på mig, når jeg kommer igen. Det stresser mig. Jeg vil gerne have en tom mailboks og et ryddet skrivebord, når jeg går hjem. Når noget er landet på mit bord, skal det væk. Jeg melder også altid ud, at jeg går på ferie, to dage før jeg egentlig gør det. For så har jeg tid til at få gjort rent bord.
I og uden for zonen

I sin tidligere funktion havde Trine Westhoff 20-30 timers overarbejde om ugen. Men i foråret 2021 ændrede hendes arbejdsliv sig radikalt. Efter corona skulle Trine og hendes 600 kolleger vælge, om de ville være ’physical workers’ eller ’virtual workers’. Trine Westhoff valgte den virtuelle model, som betyder, at hun har fået indrettet en fuld arbejdsstation med hæve-sænke-bord og to specialskærme derhjemme.
I sit nye job som account run lead fik hun tre faste hjemmearbejdsdage om ugen og langt større fleksibilitet. Det giver tid til tandlægebesøg og til at dømme fodboldkampe på mærkelige tidspunkter. I dag har hun fem-ti ugentlige overarbejdstimer. Hendes mand arbejder tre dage om ugen, og når han er på basen i Solrød, er Trine Westhoff på kontoret på Retortvej i Valby. De dage er det nemmest at skille arbejde og privatliv ad.

– Når jeg kører hjem efter en dag på kontoret, arbejder jeg ikke om aftenen. Så er det delt op. Men hvis jeg arbejder derhjemme en dag, er det hele lidt mere flydende. Og hvis jeg sidder hjemme og skal have noget færdigt, og jeg bliver forstyrret af støj i baggrunden, kan jeg godt finde på at tage ind på kontoret. Og så kan jeg arbejde ti-tolv timer i træk, når jeg først er inde i zonen.
Som så mange andre i branchen skal Trine Westhoff registrere sin tid på specifikke opgaver og kunder. Men det er ikke altid 100 procent indlysende, om en konkret aktivitet er arbejde. Det gælder for eksempel, når hun gennemfører et af sine certificeringskurser, som er obligatoriske. Om hun minutiøst registrerer den tid, hun bruger på at læse, er hun usikker på.
Trine Westhoff er online 24/7. Det lever hun med, fordi hun ved, at hvis nogen skulle finde på at kontakte hende om noget jobmæssigt om aftenen, er det, fordi det er vigtigt. Men der er situationer, hvor hun insisterer på at være utilgængelig.

– Jeg skal ikke besvare mail og sms, når jeg sidder med et glas rødvin og hygger mig. For så er der en risiko for, at jeg ikke har den rette dømmekraft. Og så har jeg et andet princip: Jeg tager ikke telefonen med på toilettet. For så er jeg altså uden for zonen.

CV

  • 2021: Account run lead i DXC ­Technology.
  • 2017: Transition and transformation program manager, DXC Technology.
  • 20O6: Senior project ­manager, CSC.
  • Har arbejdet med it siden 1993.
  • 2003: Datanom i system­udvikling.
  • 1994: Kontoruddannet.
  • Gift og mor til en søn på 18.
     

> Hænger dit arbejdsliv og privatliv sammen?


Læs også...

På få minutter komponerede Ole Tange en PROSA-slagsang med tekst fra ChatGPT, og med musik, sang, beats og kor fra Udio.com. "Det fungerer, det er…

Natasha Friis Saxberg er en af de mest markante stemmer, når det handler om at sætte dagsordener inden for it og tech herhjemme. Hun er direktør for…

Selvom Anna igen og igen fortalte sine ledere, at den kode, hun og kollegerne arbejdede med, ikke var god nok, blev der ikke lyttet – men der blev…

Dagligt hører vi om nye hackerangreb, og frygten for, at store angreb kan lægge vores samfund ned, bliver mere og mere reel. Nye it-sikkerhedsregler…

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

Den to-årige overenskomst for ansatte i staten er endelig forhandlet på plads for de enkelte organisationer. For ansatte på PROSAs overenskomst…

33-årige Ahmed Zewain drømte om at blive astronom eller astrofysiker, men i dag laver han AI-algoritmer. Han er god til matematik – ikke sådan…

Det er en leg at kode for Simon Moe Sørensen – men det er ikke nok, at du laver verdens flotteste kode, hvis du gerne vil være en succesfuld data…

Politisk rådgiver og talnørd hos PROSA, Ole Tange, giver her en hurtigt introduktion til kryptering.

Musk sagsøger ChatGPT, Instagram mest downloadede app, Netcompany-sagen ruller videre, flere får terapi af chatbots, Apple får kæmpebøde fra Vestager,…