corona

Mist ikke jobbet på grund af coronafrygt

Det er din chef, der afgør, hvornår du skal møde fysisk op på arbejdspladsen, selv om corona stadig ligger på lur. Det kan opfattes som en arbejdsvægring, hvis du ikke gør.

Din chef har ledelsesretten.

Det er ham, der suverænt bestemmer, hvor du skal udføre det arbejde, du er ansat til. Derfor er det din chef, der afgør, hvornår du skal møde fysisk op på arbejdspladsen, selv om corona stadig ligger på lur. Men det har nogle medlemmer svært ved at acceptere, og det kan give ballade.
– Problemet opstår, når et medlem synes at være i sin gode ret til selv at bestemme, hvor arbejdet skal udføres, og derfor trodser arbejdsgivers ”ordre” om at møde ind på arbejdspladsen. Det kan desværre opfattes som en arbejdsvægring, siger Camilla Winther, der er jurist i PROSA.

PROSA har på det seneste fået henvendelser fra medlemmer, der har fået påtaler og advarsler for at trodse arbejdsgiverens beslutning om at få de ansatte tilbage på arbejdspladsen. Camilla Winther har sågar haft en sag, hvor et medlem blev bortvist af den grund. Medlemmet var utrygt over at skulle vende tilbage og spurgte derfor ind til arbejdsgiverens tiltag for at forbygge smitte.
– Desværre gik kommunikationen hurtigt skævt, og det lykkedes ikke at få sober dialog om situationen. Det endte derfor med en bortvisning, siger hun og fortæller, at medlemmet først kontaktede PROSA, da tingene var gået i hårdknude.

Du bør ifølge juristen som udgangspunkt have tillid til chefens foranstaltninger, men hvis du er nervøs for smitte, så tag en snak med ham. Fortæl, hvad din bekymring går på, og hvorfor du føler dig særlig udsat eller utryg.
– Mange arbejdsgivere vil gerne imødekomme deres medarbejdere, og her fremmer en god dialog altså forståelsen fra begge sider. Du kan også tage en snak med din arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant. Men lad være med at blive hjemme mod din arbejdsgivers ønske. Det skaber kun en dårlig situation, der i værste fald kan føre til ophør af ansættelsesforholdet, siger Camilla Winther.


Læs også...

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…