Snyd ikke med dagpengene – det bliver opdaget

A-kassens udbetalinger og SKAT’s indkomstregister er siden 1. maj 2011 blevet sammenlignet. STAR (Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering) vedtog nemlig dengang, at a-kasser skulle sammenholde arbejdsgivernes indberetning til SKAT med dagpengeudbetalingen for at afsløre eventuelle dobbeltydelser til ledige. Denne kontrol orienterer vi løbende vores medlemmer om, og i lang tid har antallet af sager været støt faldende. Samtidig har beløbene, vi har fundet frem til, været mindre og mindre.

Men nu er der desværre sket en ændring i denne tendens. Vi ser i øjeblikket en stigning i antallet af sager om tilbagebetaling, der afsløres i denne registersamkøring. Vi kender ikke grunden til stigningen, men gætter på, at de enten kan skyldes en hurtigere gennemgang af ledige i statistikkerne, eftersom dagpengeperioden nu er nedsat til to år, eller den kan skyldes, at flere er økonomisk pressede og derfor vælger at tage chancen.

Vil blive afsløret

Men lad være. Lad være med at modtage dagpenge, samtidig med at du tjener penge på et arbejde. Det vil altid blive afsløret, og det kommer til at koste dig dyrt. For det første skal du betale beløbet tilbage - og det med renter. For det andet skal vi i a-kassen vurdere, om du har snydt uagtsomt eller bevidst. Ud fra denne vurdering skal vi bestemme en karantæne. Den kan som minimum være to ugers mistede dagpenge, og i værste fald politianmeldes den ledige. Det er altså betragtelige beløb, vi giver i bøde i a-kassesystemet, hvis der bliver snydt – bevidst eller ubevidst.

Derfor kan det ikke siges tit nok: Lad være med at prøve at snyde med dagpenge. Husk at påføre alle de timer, du arbejder, eller alle de dage, du hæver feriegodtgørelse for, på dit dagpengekort. Er du i tvivl, så kontakt os. Du kan altid se dine dagpengekort i vores selvbetjening, og du kan altid indsende en rettelse, hvis du er kommet til at lave en fejl.

Kontrollen gælder også for efterlønsmodtagere og ved alle andre ydelser, som a-kassen udbetaler.


Læs også...

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…