printere

3D-printere hjælper italienske hospitaler

Italienske specialister i 3D-printere kommer hospitaler til undsætning.

Mens hospitalerne i det nordlige Italien var allerhårdest ramt af coronavirus med tusindvis af indlagte og akut mangel på respiratorer, kom italienske specialister i 3D-printere dem til undsætning.

Christian Fracassi, der ejer virksomheden Isinnova, fortæller til 3D Printing Media Network, at han blev kontaktet, da det i midten af marts stod klart, at hospitalet i Brescia havde akut mangel på ventiler til respiratorer, og at producenten ikke kunne levere dem.
"Da vi hørte om det, tog vi omgående kontakt til hospitalet. Vi printede nogle prototyper, og hospitalet fortalte, at de virkede. Så printede vi 100 ventiler, som jeg afleverede personligt på hospitalet", fortæller Christian Fracassi.

Efterfølgende har han modtaget hundredvis af henvendelser fra folk over hele verden, der tilbyder at 3D-printe sundhedsudstyr til hospitaler – hvilket vel at mærke kun er lovligt, hvis der er tale om en nødsituation.

Manglen på respiratorer inspirerede desuden Isinnova til at udvikle og teste en 3D-printet adapter, der kan forvandle en almindelig dykkermaske til en form for nødrespirator til COVID-19 patienter.

Se mere på 3dprintingmedia.network


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…