Australien vil svække kryptering

Den australske regering vil forsøge at sætte en stopper for, at terrorister krypterer deres kommunikation. Sådan lyder meldingen forud for et kommende møde i den såkaldte Five Eyes-gruppe, hvor efterretningsmyndigheder i fem engelsktalende lande samarbejder om at udveksle informationer. Det melder nyhedstjenesten Ars Technica, som samtidig understreger, at hvis man svækker mulighederne for at beskytte data ved at tillade myndigheder adgang under visse omstændigheder, så vil konsekvensen være, at sikkerheden generelt bliver lavere for alle kriminelle eller lovlydige borgere.

Five Eyes-gruppen består af Australien, New Zealand, Canada, Storbritannien og USA, og Australien vil nu presse på for, at der laves nye internationale aftaler om muligheden for dataudveksling mellem de fem lande.  

– Inden for en kort årrække vil 100 procent af al kommunikation benytte sig af kryptering, det problem vil svække og måske ødelægge vores muligheder for at indsamle og handle på baggrund af efterretninger, medmindre vi gør noget ved det, konstaterer den australske pendant til en justitsminister, Attorney General George Brandis, ifølge Ars Technica.

Først i juni advokerede den tidligere leder af den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, James Clapper, for et “key escrow”-system, med deponering af de private krypteringsnøgler, som svar på ønskerne om at svække kryptering. Tilbage i 1990'erne forsøgte den daværende amerikanske regering at indføre et lignende system, den såkaldte Clipper Chip, som dog blev opgivet på grund af massiv modstand.

kwn  


Læs også...

Fredag den 4. april er det 50 år siden, at Bill Gates og Paul Allan stiftede virksomheden Microsoft. De gjorde hjemmecomputeren (desktop) til…

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…