Australien vil svække kryptering

Den australske regering vil forsøge at sætte en stopper for, at terrorister krypterer deres kommunikation. Sådan lyder meldingen forud for et kommende møde i den såkaldte Five Eyes-gruppe, hvor efterretningsmyndigheder i fem engelsktalende lande samarbejder om at udveksle informationer. Det melder nyhedstjenesten Ars Technica, som samtidig understreger, at hvis man svækker mulighederne for at beskytte data ved at tillade myndigheder adgang under visse omstændigheder, så vil konsekvensen være, at sikkerheden generelt bliver lavere for alle kriminelle eller lovlydige borgere.

Five Eyes-gruppen består af Australien, New Zealand, Canada, Storbritannien og USA, og Australien vil nu presse på for, at der laves nye internationale aftaler om muligheden for dataudveksling mellem de fem lande.  

– Inden for en kort årrække vil 100 procent af al kommunikation benytte sig af kryptering, det problem vil svække og måske ødelægge vores muligheder for at indsamle og handle på baggrund af efterretninger, medmindre vi gør noget ved det, konstaterer den australske pendant til en justitsminister, Attorney General George Brandis, ifølge Ars Technica.

Først i juni advokerede den tidligere leder af den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, James Clapper, for et “key escrow”-system, med deponering af de private krypteringsnøgler, som svar på ønskerne om at svække kryptering. Tilbage i 1990'erne forsøgte den daværende amerikanske regering at indføre et lignende system, den såkaldte Clipper Chip, som dog blev opgivet på grund af massiv modstand.

kwn  


Læs også...

Jargon har i årevis samlet forklaringer på tech-forkortelser, it-udtryk og ord. Det er blevet til et ret massiv og enkelt opslagsværk over it-kultur…

Isak Juel Nielsen er 20 år og studerer datalogi på Syddansk Universitet.

I Estland vokser udviklingen derfor også nedefra, fordi de lytter oppefra. Det har gjort dem til verdensmestre i iværksætteri, og det har skabt…

PROSA oplever en tendens til at muligheden for hjemmearbejde blandt vores medlemmer indskrænkes. Regler om hjemmearbejde er langt de fleste steder et…

Lønsamtaler kan give sved på panden, men med den rette strategi kan du forlade chefens kontor med mere i lønningsposen. Mariam Senounou er jurist hos…

Man kan lære mange ting på skolebænken, men meget læring kommer også fra virkeligheden. Det har tre software design-studerende i den grad mærket på…

Microsoft vil starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem, og de får…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…