Foto: Esconder

kunst

Binære beats

Musikere udgiver unik EP-triologi.

Skjulte budskaber, binære rytmer og krypterede beskeder.

Sådan lyder en del af konceptet for musikerne Petayan og Umberto Echo, der den 12. december udgiver første del af en unik EP-trilogi. Med ’ESCONDER: Part I’ udforsker de to musikere for første gang, hvordan sange kan kombineres med binære rytmer for at sende skjulte budskaber.
– De binære rytmer kendetegnes ved, at man lader noderne og pauserne i musikken svare til tallene 0 og 1, forklarer Petayan.

En takt består normalt af fire fjerdedelsnoder, hvilket svarer til 8/8-noder eller 16/16-noder. I den binære musik vil 8/8-noderne svare til de otte cifre i et binært bogstav, forklarer Petayan. For eksempel kan A være lig med 01000001, og dermed kan man lave en tilsvarende rytme, der hedder /pause/node/pause/pause/pause/pause/pause/node/.
– Derefter kan man frit sætte bogstaverne sammen, siger Petayan.

Udover de binære beats byder EP’en på en god blanding af folk, dub, trip-hop og electro, som ifølge gruppen minder lidt om en gammel, spansk vinyl med et moderne tvist. Petayan jonglerer frit mellem dansk og tysk i sine sange, og det er med til at give musikken et historisk, mystisk udtryk.

Gruppen har planlagt tre EP’er, der udkommer frem til 2022, og konceptet udvikles løbende.
– Det er version 1.0, siger Petayan, der er medlem af PROSA og efterlyser ligesindede til at bygge videre på open source-projektet.

Det gælder blandt andet en hjemmeside, der kan analysere sange og gennem en algoritme finde de skjulte budskaber ud fra tempo og frekvenser. Du kan lytte til ’ESCONDER: Part I’ på youtube.com

Hvis du er interesseret i at være med i projektet med binære beats, kan du kontakte Petayan på info@petayan.dk

Du kan lytte til ’ESCONDER: Part I’ på youtube.com


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…