Britisk system til identifikation af terrorpropaganda

Den britiske regering har i samarbejde med den London-baserede virksomhed ASI Data Science udviklet et system baseret på machine learning til automatisk identifikation af propaganda fra terrorgrupper som ISIS. Ifølge en pressemeddelelse fra det britiske indenrigsministerium kan systemet identificere 94 procent af al ISIS-propaganda med 99,995 procents sikkerhed. 

Store internetselskaber som Google og Facebook har allerede udviklet deres egne systemer, som kan genkende terror-propaganda, og det britiske system er da også rettet mod mindre platforme. Ifølge briterne anvendte ISIS-supportere i løbet af 2017 over 400 forskellige onlineplatforme til at udbrede  propaganda, og mange af de mindre platforme har ikke nok ressourcer eller tilstrækkelig avanceret teknologi til at finkæmme brugergenereret indhold for terrorpropaganda. Det britiske indenrigsministerium nævner Vimeo, Telegra.ph og pCloud som eksempler på platforme, der kan blive potentielle brugere af systemet.

Det britiske indenrigsministerium har bidraget med en støtte på omkring 5,5 millioner kroner til udvikling af systemet, som er optrænet ved at analysere over 1.000 ISIS-videoer. 

Ifølge BBC vil indenrigsminister Amber Rudd ikke afvise, at Storbritannien vil lovgive om, at medieplatforme skal anvende det britiskudviklede system eller tilsvarende systemer, men hun foretrækker, at medieplatformene gør det frivilligt. Hun henviser til det frivillige samarbejde i regi af  Global Internet Forum to Counter Terrorism, som blev etableret sidste år af Google, Facebook, Twitter, Microsoft samt repræsentanter fra Storbritannien, USA, Australien, Canada og EU.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…