Forside til bogen No-code
Software

Byg selv dine apps

Barsler du med en genial idé til en app, men kan du ikke finde en programmør til at bygge den? Vil du gerne sætte strøm til din virksomheds processer, men har du mistet tålmodig­heden med it-afdelingen eller jeres leverandører? Så kan bogen ­NO-CODE meget vel være noget for dig.

NO-CODE er skrevet til dem, der er eksperter i alt andet end kode. Kort fortalt introducerer den 25 måder at bygge software eller automatisere arbejdsgange uden at skrive en eneste linje kode. Og ifølge forfatter Jacob Bøtter kan du efter par timer i selskab med bogen bygge din første prototype.

”Her er ingen varm luft, men kun praktiske tips og tricks til at komme godt i gang. Det har aldrig været nemmere eller sjovere at bygge software”, skriver Jacob Bøtter, der har startet flere digitale virksomheder og er rådgiver i digitalisering. 

Målet for Jacob Bøtter er at transformere de digitale arbejdspladser, så medarbejderne selv bliver i stand til at udvikle redskaber, der skaber forbedringer – uden at det behøver at kræve store og tidskrævende udviklings­projekter. No-code-bevæg­elsen handler om at bygge apps ved at trække og slippe elementer på skærmen, hvor man kan se, hvad der sker, mens man bygger. Bøtter bruger selv platformen Glide, og han hævder,
at han kan bygge udmærkede apps på 15 minutter – ofte mens han holder oplæg for kunder. 

”Det er ligegyldigt, om du har arbejdet med programmering det meste af din karriere eller aldrig har set en linje kildekode, og det er komplet underordnet om du er 25 år eller 75 år”, skriver Jacob Bøtter, der dog opfordrer læseren til at bruge nogle timer på at forstå grundlæggende teknologier som HTML, CSS og JSON.

Bogen er udkommet i et lækkert hardcover-format, og udgivelsen er finansieret af bogens læsere gennem crowdfunding-platformen Kickstarter.

Jacob Bøtter: NO-CODE, udkommet på forlaget Fat Cat Press, 336 sider, 399 kroner (digital udgave 199 kroner)


Læs også...

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…