Forside til bogen No-code
Software

Byg selv dine apps

Barsler du med en genial idé til en app, men kan du ikke finde en programmør til at bygge den? Vil du gerne sætte strøm til din virksomheds processer, men har du mistet tålmodig­heden med it-afdelingen eller jeres leverandører? Så kan bogen ­NO-CODE meget vel være noget for dig.

NO-CODE er skrevet til dem, der er eksperter i alt andet end kode. Kort fortalt introducerer den 25 måder at bygge software eller automatisere arbejdsgange uden at skrive en eneste linje kode. Og ifølge forfatter Jacob Bøtter kan du efter par timer i selskab med bogen bygge din første prototype.

”Her er ingen varm luft, men kun praktiske tips og tricks til at komme godt i gang. Det har aldrig været nemmere eller sjovere at bygge software”, skriver Jacob Bøtter, der har startet flere digitale virksomheder og er rådgiver i digitalisering. 

Målet for Jacob Bøtter er at transformere de digitale arbejdspladser, så medarbejderne selv bliver i stand til at udvikle redskaber, der skaber forbedringer – uden at det behøver at kræve store og tidskrævende udviklings­projekter. No-code-bevæg­elsen handler om at bygge apps ved at trække og slippe elementer på skærmen, hvor man kan se, hvad der sker, mens man bygger. Bøtter bruger selv platformen Glide, og han hævder,
at han kan bygge udmærkede apps på 15 minutter – ofte mens han holder oplæg for kunder. 

”Det er ligegyldigt, om du har arbejdet med programmering det meste af din karriere eller aldrig har set en linje kildekode, og det er komplet underordnet om du er 25 år eller 75 år”, skriver Jacob Bøtter, der dog opfordrer læseren til at bruge nogle timer på at forstå grundlæggende teknologier som HTML, CSS og JSON.

Bogen er udkommet i et lækkert hardcover-format, og udgivelsen er finansieret af bogens læsere gennem crowdfunding-platformen Kickstarter.

Jacob Bøtter: NO-CODE, udkommet på forlaget Fat Cat Press, 336 sider, 399 kroner (digital udgave 199 kroner)


Læs også...

Dagligt hører vi om nye hackerangreb, og frygten for, at store angreb kan lægge vores samfund ned, bliver mere og mere reel. Nye it-sikkerhedsregler…

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

Den to-årige overenskomst for ansatte i staten er endelig forhandlet på plads for de enkelte organisationer. For ansatte på PROSAs overenskomst…

33-årige Ahmed Zewain drømte om at blive astronom eller astrofysiker, men i dag laver han AI-algoritmer. Han er god til matematik – ikke sådan…

Det er en leg at kode for Simon Moe Sørensen – men det er ikke nok, at du laver verdens flotteste kode, hvis du gerne vil være en succesfuld data…

Politisk rådgiver og talnørd hos PROSA, Ole Tange, giver her en hurtigt introduktion til kryptering.

Musk sagsøger ChatGPT, Instagram mest downloadede app, Netcompany-sagen ruller videre, flere får terapi af chatbots, Apple får kæmpebøde fra Vestager,…

AI-hypen buldrer afsted, men samtidig hober spørgsmålene og usikkerheden sig op – for hvordan sikrer vi, at vi bruger kunstig intelligens på en…

13 nye anbefalinger om tech-giganternes brug af kunstig intelligens er landet fra regeringens ekspertgruppe. Anbefalingerne peger blandt andet på, at…

Advarsler bruges flittigt blandt ledere og kan også bruges som dokumentation for en afskedigelse. Som regel løber en advarsel et år. Men hvad er…