"Ikke bare vælger vi banale koder, der er meget lette at gætte. Mere end halvdelen af os har også en favoritkode, som vi anvender igen og igen både hjemme og på jobbet. Det gør det utrolig let for kriminelle at skaffe sig adgang til data. De fleste succesfulde hackerangreb starter med et svagt password," siger it-sikkerhedseksperten Kim Schlyter fra Deloitte.

Danskere tager passwords for let

Når der skal vælges password, vælger langt de fleste den nemme løsning og satser på et password, der er nemt at huske, men også ganske let at gætte for ondsindede hackere. Navne, fødselsdage og simple talkombinationer yder dårlig beskyttelse på internettet, er konklusionen på en undersøgelse af danskernes it-sikkerhedsvaner, som Epinion for nylig har gennemført for rådgivningsfirmaet Deloitte.

"De fleste mennesker har i dag et hav af koder, de skal huske. Derfor er det også fuldt forståeligt, at mange vælger passwords, der er lette at huske. Dog bør man være ekstra forsigtig, når det gælder adgangen til personlige data," påpeger partner i Deloitte Kim Schlyter, der er ekspert i data- og cybersikkerhed, i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen, som er baseret på i alt 1.004 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover, fastslår, at fødselsdage, kæledyr eller navne på familiemedlemmer er på topti-listen over foretrukne passwords.
kwn


Læs også...

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…

Helena Louise Pfeffer er 23 år og har læst multimediesign. Hun valgte uddannelsen, fordi hun godt kan lide at være kreativ, men i dag synes hun, at…

27-årige Malthe Bech-Larsen er netop blevet færdig som IT-teknolog. Han har altid været lidt bange for at skulle ud på arbejdsmarkedet, men nu har han…