Drone-producent lapper på sikkerhed

Et internt påbud fra det amerikanske militær om ikke at anvende droner produceret af det kinesiske firma SZ DJI Technology får nu producenten til forsøge at forbedre sikkerheden. Det er dronernes "cyber-sårbarheder", der har udløst påbuddet. Mere præcist handler det om de indbyggede muligheder for, at dronerne kan sladre om deres position ved at "ringe hjem" til kinesiske servere, som har udløst den militære reaktion. Det sker i kølvandet på, at andre amerikanske myndigheder og private virksomheder har fremsat bekymringer om, hvorvidt dronerne kan sende følsomme videoer og fotos af eksempelvis kritisk infrastruktur ud af landet og tilbage til den kinesiske producent.
Ifølge New York Times understreger SZ DJI Technology, at virksomheden ikke indsamler fotos, video eller logdata fra flyvninger, medmindre brugerne vælger at dele de informationer. Men nu vil firmaet specifikt indføre en "local data mode", som vil forhindre, at dronens data ved en fejl synkroniseres med DJI's servere. En talsmand for virksomheden siger, at planerne om "local data mode" vil blive fremskyndet, så det er en realitet ved udgangen af september. Opdateringen bliver dog ikke tilgængelig i alle lande. Der kan være national lovgivning, som kræver, at piloten har adgang til opdaterede kort og andre informationer, der forhindrer implementering af "local data mode". Det vurderes, at SZ DJI Technology har en andel på omkring 70 procent af det globale marked for både de kommercielle og hobbyorienterede droner.

kwn

 

 


Læs også...

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…

Helena Louise Pfeffer er 23 år og har læst multimediesign. Hun valgte uddannelsen, fordi hun godt kan lide at være kreativ, men i dag synes hun, at…

27-årige Malthe Bech-Larsen er netop blevet færdig som IT-teknolog. Han har altid været lidt bange for at skulle ud på arbejdsmarkedet, men nu har han…