Emil Petersen

DKNOG

En stor del af netværks­branchen er autodidakt

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller 25-årige Emil Petersen, der udvikler og monitorerer netværk hos Fiberby. Han blev headhuntet til et fast arbejde midt i sit cyberteknologi-studie.


Emil Petersen, 25, netværksudvikler og udvikler monitorering hos Fiberby, foræller om arbejdet i netværksudviklings-branchen: 


Den ene uge bidrager jeg til open source software, den næste uge udvikler jeg på et out of band-netværk, og den tredje fejlsøger jeg udstyr i et datacenter.
 

Hvad arbejder du med?

- Jeg udvikler og overvåger netværket for 35.000 husstande. Arbejdet er en blanding af deployment automation, udvikling af grafer, indsamling af data fra netværksudstyr, og selvfølgelig løser jeg problemer på udstyret, når det ikke virker efter hensigten.


Hvorfor er det interessant?

- Arbejdsopgaverne ændrer sig, og jeg lærer ofte en masse på vejen. Den ene uge bidrager jeg til open source software, den næste uge udvikler jeg på et out of band-netværk, og den tredje fejlsøger jeg udstyr i et datacenter. Jeg har også nogle dygtige kolleger, som jeg kan prøve idéer af på.
 

Hvad er de faglige udfordringer?

- Det er spændende, at der er meget at lære, men det er udfordrende at finde ud af, hvad jeg skal fokusere på.

- Der er forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. For eksempel er der sjældent brug for at beregne værdierne for Rayleigh scattering over et 20 kilometer fiberkabel. Det er vigtigt at kende teorien, men det er ikke det første, vi undersøger, hvis der er pakketab over en forbindelse.
 

Derfor opstartede jeg LabIX, en lille internet exchange, som jeg driver sammen med mine studiekammerater.


Hvad vil det sige, hvis du 'nørder' noget jobmæssigt?

- Jeg har tid til at studse over detaljerne i protokoller og kan virkelig gå i dybden med, hvordan en teknologi virker. Min arbejdsplads skaber plads til at dele vores idéer og viden med kolleger, hvilket også hjælper på begejstringen.


Hvordan netværker du inden for dit fag?

- Jeg skaber og bidrager til fællesskaber af faglig og personlig interesse som Labitat og BornHack. Videns­deling med folk, der brænder for deres fag, er essentielt for at lære om best practices, få tips til løsninger på specifikke problemer og få inspiration om teknologier, jeg skal undersøge.

- Ud over det årlige DKNOG og deres fede mentor­ship-program vil jeg gerne skabe infrastruktur, der hjælper mig og andre med at lære om netværks-routing. Derfor opstartede jeg LabIX, en lille internet exchange, som jeg driver sammen med mine studiekammerater.
 

Skriv noget kode, lav en dims, der løser dit problem, sæt et netværk op for dig og din familie.

 

Hvilke råd har du til andre, som overvejer netværksudvikling som karriere?

- Prøv dig frem! En stor del af netværksbranchen er autodidakt. Skriv noget kode, lav en dims, der løser dit problem, sæt et netværk op for dig og din familie. Snak løs om dine interesser, og deltag i events, og tag praktisk ansvar.

 


Læs også...

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…

Er du en af de mange dimittender, som står med et nytrykt eksamensdiplom i hånden og er på vej ud på arbejdsmarkedet? Så er Kasper Bach manden, du…