Emil Petersen

DKNOG

En stor del af netværks­branchen er autodidakt

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller 25-årige Emil Petersen, der udvikler og monitorerer netværk hos Fiberby. Han blev headhuntet til et fast arbejde midt i sit cyberteknologi-studie.


Emil Petersen, 25, netværksudvikler og udvikler monitorering hos Fiberby, foræller om arbejdet i netværksudviklings-branchen: 


Den ene uge bidrager jeg til open source software, den næste uge udvikler jeg på et out of band-netværk, og den tredje fejlsøger jeg udstyr i et datacenter.
 

Hvad arbejder du med?

- Jeg udvikler og overvåger netværket for 35.000 husstande. Arbejdet er en blanding af deployment automation, udvikling af grafer, indsamling af data fra netværksudstyr, og selvfølgelig løser jeg problemer på udstyret, når det ikke virker efter hensigten.


Hvorfor er det interessant?

- Arbejdsopgaverne ændrer sig, og jeg lærer ofte en masse på vejen. Den ene uge bidrager jeg til open source software, den næste uge udvikler jeg på et out of band-netværk, og den tredje fejlsøger jeg udstyr i et datacenter. Jeg har også nogle dygtige kolleger, som jeg kan prøve idéer af på.
 

Hvad er de faglige udfordringer?

- Det er spændende, at der er meget at lære, men det er udfordrende at finde ud af, hvad jeg skal fokusere på.

- Der er forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. For eksempel er der sjældent brug for at beregne værdierne for Rayleigh scattering over et 20 kilometer fiberkabel. Det er vigtigt at kende teorien, men det er ikke det første, vi undersøger, hvis der er pakketab over en forbindelse.
 

Derfor opstartede jeg LabIX, en lille internet exchange, som jeg driver sammen med mine studiekammerater.


Hvad vil det sige, hvis du 'nørder' noget jobmæssigt?

- Jeg har tid til at studse over detaljerne i protokoller og kan virkelig gå i dybden med, hvordan en teknologi virker. Min arbejdsplads skaber plads til at dele vores idéer og viden med kolleger, hvilket også hjælper på begejstringen.


Hvordan netværker du inden for dit fag?

- Jeg skaber og bidrager til fællesskaber af faglig og personlig interesse som Labitat og BornHack. Videns­deling med folk, der brænder for deres fag, er essentielt for at lære om best practices, få tips til løsninger på specifikke problemer og få inspiration om teknologier, jeg skal undersøge.

- Ud over det årlige DKNOG og deres fede mentor­ship-program vil jeg gerne skabe infrastruktur, der hjælper mig og andre med at lære om netværks-routing. Derfor opstartede jeg LabIX, en lille internet exchange, som jeg driver sammen med mine studiekammerater.
 

Skriv noget kode, lav en dims, der løser dit problem, sæt et netværk op for dig og din familie.

 

Hvilke råd har du til andre, som overvejer netværksudvikling som karriere?

- Prøv dig frem! En stor del af netværksbranchen er autodidakt. Skriv noget kode, lav en dims, der løser dit problem, sæt et netværk op for dig og din familie. Snak løs om dine interesser, og deltag i events, og tag praktisk ansvar.

 


Læs også...

Kønsfordelingen er skæv i it-branchen, men hvorfor er det overhovedet et problem? Og hvordan er vi havnet her? Rikke Kristine Østergaard har en…

Kunstig intelligens gnaver sig med lynets hast ind i it-sikkerhedsbranchen – og det giver både muligheder og udfordringer, påpeger Jacob Herbst fra…

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…