Statsledere fra G7-landene bygget af elektronisk skrot udgør kunstværket Mount Recyclemore i Manchester.

Statsledere fra G7-landene bygget af elektronisk skrot udgør kunstværket Mount Recyclemore i Manchester. Foto: Matt Wilkinson/Ritzau Scanpix

REPOWER

Genbrugt elektronik vinder frem

Elektronikkæden Power sætter skub i reparation og videresalg af brugt elektronik.

Elektronikkæden Power tager nu et stort skridt for at drive elektronikbranchen i en grønnere retning i Danmark.

Det sker under navnet Repower, hvor kunderne fremover kan aflevere deres brugte elektronik, som bliver repareret og videresolgt fra butikkerne.

”Vi vurderer, at danskerne nu er klar til at efterspørge brugt kvalitetselektronik”, siger direktør Jesper Boysen fra Power Danmark i en pressemeddelelse.

Repower får premiere i 2022 og bliver en slags butik i butikken, hvor man modtager og reparerer brugte mobiltelefoner, computere, radio- og tv-udstyr samt hårde hvidevarer.

Varerne sælges med fuld reklamationsret, og det bliver faglært arbejdskraft, der står for reparationerne.

Vi vurderer, at danskerne nu er klar til at efterspørge brugt kvalitetselektronik
- Jesper Boysen, direktør i Power Danmark

De produkter, som ikke kan repareres, bliver skilt ad for at genanvende komponenter og sjældne råstoffer.

Det arbejde administreres af Elretur, som er Danmarks største kollektive ordning for genbrug og genanvendelse af kasseret elektronik.

Ifølge Morten Harboe-Jepsen, der er administrerende direktør i Elretur, betyder Powers satsning, at genbrugsbranchen står foran et decideret folkeligt gennembrud.

”Vi vil komme til at se nye forretningsmodeller og aktører på genbrugsområdet, som flytter genbruget fra støvede baglokaler til repareret elektronik med garanti”, siger han.

74,7

Den samlede globale affaldsstrøm inden for gammel elektronik og el-artikler forventes at gå fra 53,6 millioner tons i 2019 til 74,7 millioner tons i 2030. En stigning på 39% eller 9 kilo per indbygger i hele verden.

Kilde: Elretur


Læs også...

Fredag den 4. april er det 50 år siden, at Bill Gates og Paul Allan stiftede virksomheden Microsoft. De gjorde hjemmecomputeren (desktop) til…

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…