Glæd din indre nørd: Tag til Demodag

Så sad vi der. 50 nørder og hangarounds i onlinevideofirmaet 23hq's konferencelokale på Sortedam Dossering i København. Et par måneder efter var det hos Rainmaking Loft ude på Holmen i København.

Ved begge lejligheder dukkede supernørder op og viste deres hobbyprojekter frem.
Martins projekt fjernstyrede og tændte og slukkede lyset i huset på en måde, der gerne skulle få indbrudstyve til at springe hans hus over. Kasper brugte YouTubes API til at lave online-undervisning med spørgsmål til sine gymnasieelever. Jack demonstrerede en Bluetooth-cykellås, der gjorde det muligt at låse og åbne en cykel ved hjælp af mobilen. En overbygning gjorde det muligt at dele cykler mellem flere personer uden at skulle rode med nøgler. Og der var mange flere.

Søgen efter svar på interessante spørgsmål

Nørder søger som besatte efter svar på interessante spørgsmål og kan lægge meget intelligent råstyrke bag opklaringen. Nørders familier kan have svært ved at høre på blær om, hvordan de sparede timer ved at bruge dette eller hint JavaScript-bibliotek, eller hvordan webcams eller mobiler kan gøre overraskende ting. Så er det godt, at der er demodag. Her kan nørder mødes og nørde igennem blandt ligesindede og måske endda få inspiration til udbygninger og forbedringer.
Demodagen er en festlig lejlighed og byder som ofte endda på gratis øl.

Forfriskende

Til mange konferencer har folk 30-50 minutter at væve i og alt for mange PowerPoints med. Mange er måske endda sælgere, der ikke aner, hvordan det produkt, de taler om, er bygget. Til Demodag er kravene hårdere:
- Du har syv minutter.
- Det skal virke.
- Vi skal se det.
- Du skal selv have lavet det.
- Du skal tale engelsk.
Det bliver optaget på video, så folk, der har været forhindret i at møde op, også kan blive oplyst. Det er meget nørdet, men også meget anbefalelsesværdigt.