Glæd din indre nørd: Tag til Demodag

Så sad vi der. 50 nørder og hangarounds i onlinevideofirmaet 23hq's konferencelokale på Sortedam Dossering i København. Et par måneder efter var det hos Rainmaking Loft ude på Holmen i København.

Ved begge lejligheder dukkede supernørder op og viste deres hobbyprojekter frem.
Martins projekt fjernstyrede og tændte og slukkede lyset i huset på en måde, der gerne skulle få indbrudstyve til at springe hans hus over. Kasper brugte YouTubes API til at lave online-undervisning med spørgsmål til sine gymnasieelever. Jack demonstrerede en Bluetooth-cykellås, der gjorde det muligt at låse og åbne en cykel ved hjælp af mobilen. En overbygning gjorde det muligt at dele cykler mellem flere personer uden at skulle rode med nøgler. Og der var mange flere.

Søgen efter svar på interessante spørgsmål

Nørder søger som besatte efter svar på interessante spørgsmål og kan lægge meget intelligent råstyrke bag opklaringen. Nørders familier kan have svært ved at høre på blær om, hvordan de sparede timer ved at bruge dette eller hint JavaScript-bibliotek, eller hvordan webcams eller mobiler kan gøre overraskende ting. Så er det godt, at der er demodag. Her kan nørder mødes og nørde igennem blandt ligesindede og måske endda få inspiration til udbygninger og forbedringer.
Demodagen er en festlig lejlighed og byder som ofte endda på gratis øl.

Forfriskende

Til mange konferencer har folk 30-50 minutter at væve i og alt for mange PowerPoints med. Mange er måske endda sælgere, der ikke aner, hvordan det produkt, de taler om, er bygget. Til Demodag er kravene hårdere:
- Du har syv minutter.
- Det skal virke.
- Vi skal se det.
- Du skal selv have lavet det.
- Du skal tale engelsk.
Det bliver optaget på video, så folk, der har været forhindret i at møde op, også kan blive oplyst. Det er meget nørdet, men også meget anbefalelsesværdigt.




Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…