GOTO 2016:Her henter it-udviklerne inspiration og fanger tendenser

GOTO-konferencen fejrede 20 års jubilæum i slutningen af sidste år, som en af de mest toneangivende udvikler-konferencer herhjemme. Tallene afslører, at den lever i bedste velgående. 500 deltagere i 2014, 1.000 deltagere i 2015, og her i år, hvor man var flyttet ud i Bella Center i Ørestad, nåede man et rekordhøjt deltagerantal på 1.200 og med folk på venteliste. De mandlige deltagere var i den grad i flertal, men andelen af kvindelige speakers var stor i år. Den angelsaksiske verden var ualmindeligt godt repræsenteret på scenerne med sporadiske optrædener fra andre nationaliteter. 

Fanger tendenserne

GOTO er i den grad en udviklerkonference, som forstår at fange de tendenser, der præger udviklermiljøerne, både på proces- og værktøjssiden. Agil udvikling og continuous nærmest alting fylder typisk meget, men der kommer hvert år nyt til. På arkitektursiden har microservices fyldt en del de senere år, hardware primært i form af droner og robotter har også fået sin plads, og i år havde man et helt track om machine learning - et af tidens hotteste teknologiemner.

Boost til udvikleridentiteten

Flertallet af deltagere svarer ”ny inspiration”, når man spørger dem, hvorfor de har valgt, henholdsvis fået lov til at bruge arbejdsdage på, at tage på konferencen. Nogle gange er det tips til nye konkrete værktøjer, der bliver ens takeaway, men måske oftere et mere udefinerbart boost af ens udvikleridentitet og måske ligefrem stolthed over de ting, man som udvikler er i stand til at skabe. Her er kvalitet og karisma hos konferencens talere afgørende for succes, og her står GOTO typisk stærkt. Linda Rising, Raffaello d’Andrea, Dan North og Scott Hanselman var gode eksempler på det i år, men der var sikkert flere, man bare ikke nåede at se. 

Tjek gotocon.com/cph-2016 og GOTO’s YouTube-channel for præsentationer og videoer fra konferencen.


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…