Midjourney/Vahle

Har du hørt om ’taskmasking’? Måske er du selv skyldig i trenden

Se travl ud, fyld Outlook-kalenderen med møder, ligegyldige eller ej, virk småstresset og optaget, men lav samtidig mindre. Generation Z slår igen med en ny trend "taskmasking" eller opgavemaskering, som oprør mod mikromanagement og krav om fysisk fremmøde.


En ny trend spreder sig i øjeblikket på TikTok og andre sociale medier – nemlig ’taskmasking’.

Det går kort og godt ud på, hvordan man kan se travl ud på kontoret, så ens chef tænker, at man er en super medarbejder og skaber værdi for virksomheden. Trenden er især populær hos generation Z – altså unge, der er født mellem 1995 og 2012.

Det skriver The Guardian.

Taskmasking – eller på dansk ’opgavemaskering’ – kan for eksempel være, at du taster ekstra hårdt på tastaturet, eller at du ser meget alvorligt og tænksomt ind i din computerskærm.

Eller som George Costanza i TV-serien ’Seinfeld’ forklarede det for 30 år siden: Se altid lidt irriteret ud – på den måde vil folk tro, at du har travlt. Ifølge flere eksperter er taskmasking en trend i øjeblikket, da generation Z nu for alvor har deres daglige gang på arbejdsmarkedet.

De startede måske i deres første job under coronapandemien, men her arbejdede de hjemme og skulle derfor ikke forholde sig til andre kolleger eller chefer på samme måde, som de skal i dag.
 

"Taskmasking" eller opgavemaskering refererer til, at ansatte bevidst virker travle, taster heftigt på tastaturet, deltager i adskillige møder eller bærer hovedtelefoner for at signalere intenst fokus, uden faktisk at engagere sig i væsentligt eller produktivt arbejde.



Derfor er det lige pludselig blevet mere relevant at vise, at man har travlt – måske har du også selv prøvet det en gang eller to?

Karriereplatformen, career.io der opfandt tendensen, siger, at opgavemaskering er steget i takt med den tid, der bruges på kontoret af en indlysende grund: "Virksomheder, der kræver, at deres medarbejdere vender tilbage til kontoret, sender et budskab om, at tilstedeværelse er lig med produktivitet," siger Amanda Augustine, career.io karrierecoach.

Det skriver mediet Fortune, i en artikel om trenden med ”taskmasking”:

Formålet er i bund og grund at bevise, at "at se travlt ud" ikke er lig med mere produktivt.

Talrige ledere bekræfter således overfor Fortune at de på første hånd havde været vidne til en stigning i medarbejdere, der planlægger unødvendige møder og bevidst spreder enkle opgaver over hele arbejdsdagen for at fremstå konstant travle.

 


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…