Instagram-postings sladrer om din mentale sundhed

Indholdet af det fotomateriale, du vælger at dele på internettet, afspejler ikke blot din stil og dine ideosynkrasier. Dine postings kan også sladre om din mentale sundhed. Det rapporterer New York Times med henvisning til en netop publiceret undersøgelse med titlen "Instagram photos reveal predictive markers of depression". Den er baseret på arbejde af amerikanske  Andrew G. Reece og Christopher M. Danforth, som har undersøgt data fra 166 individuelle Instagram-brugere ved at anvende machine learning-værktøjer til at identificere markører for depression uddraget fra deltagernes 43.950 Instagram-fotos. Undersøgelsen peger på, at Instagram-brugere med en depressionsfortid ser ud til at udstille deres opfattelse af verden meget forskelligt fra andre Instagram-brugere. 

– De deprimerede brugere i vores undersøgelse var tilbøjelige til at poste fotos, som pixel for pixel var mere blåtonede, mørkere og mere grå end gennemsnittet for raske personer, siger Christopher Danforth ifølge New York Times.

De deprimerede deltagere brugte generelt færre Instagram-filtre til at justere lysstyrke og farvemætning på deres postings, og hvis de brugte filtre, var de tilbøjelige til at anvende "Inkwell", som fjerner farver og gør fotoet sort/hvidt. Skønt forskerne tager forbehold for, at deres resultater ikke nødvendigvis gælder for alle Instagram-brugere, vurderer de, at lignende modeller, baseret på machine learning, i fremtiden kan blive nyttige til at udføre eller forbedre screeninger af den mentale sundhed. 

– Vi mennesker afslører en stor del af vores adfærd gennem vores aktiviteter. Og vi er en hel del mere forudsigelige, end vi tror, siger Christopher Danforth til New York Times.

kwn


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…