Instagram-postings sladrer om din mentale sundhed

Indholdet af det fotomateriale, du vælger at dele på internettet, afspejler ikke blot din stil og dine ideosynkrasier. Dine postings kan også sladre om din mentale sundhed. Det rapporterer New York Times med henvisning til en netop publiceret undersøgelse med titlen "Instagram photos reveal predictive markers of depression". Den er baseret på arbejde af amerikanske  Andrew G. Reece og Christopher M. Danforth, som har undersøgt data fra 166 individuelle Instagram-brugere ved at anvende machine learning-værktøjer til at identificere markører for depression uddraget fra deltagernes 43.950 Instagram-fotos. Undersøgelsen peger på, at Instagram-brugere med en depressionsfortid ser ud til at udstille deres opfattelse af verden meget forskelligt fra andre Instagram-brugere. 

– De deprimerede brugere i vores undersøgelse var tilbøjelige til at poste fotos, som pixel for pixel var mere blåtonede, mørkere og mere grå end gennemsnittet for raske personer, siger Christopher Danforth ifølge New York Times.

De deprimerede deltagere brugte generelt færre Instagram-filtre til at justere lysstyrke og farvemætning på deres postings, og hvis de brugte filtre, var de tilbøjelige til at anvende "Inkwell", som fjerner farver og gør fotoet sort/hvidt. Skønt forskerne tager forbehold for, at deres resultater ikke nødvendigvis gælder for alle Instagram-brugere, vurderer de, at lignende modeller, baseret på machine learning, i fremtiden kan blive nyttige til at udføre eller forbedre screeninger af den mentale sundhed. 

– Vi mennesker afslører en stor del af vores adfærd gennem vores aktiviteter. Og vi er en hel del mere forudsigelige, end vi tror, siger Christopher Danforth til New York Times.

kwn


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…