Pressefoto: Rigspolitiet

IT-BRANCHEN

Koncern IT i Rigspolitiet skal spare 50 årsværk

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med afskedigelser er sat i gang.


På politiets interne system POLintra skriver den øverste ledelse i Koncern IT mandag, at:

Generelle prisstigninger, fordyrelser af kritiske it-kontrakter samt andre stigende udgifter presser politiets økonomi generelt. For Rigspolitiet betyder den økonomiske situation, at der forventes personalereduktioner.”

PROSAbladet er kommet i besiddelse af teksten, hvor ledelsen forklarer, at personalereduktionerne alene skal findes i Koncern IT.

Over for PROSAbladet har Rigspolitiet tilkendegivet, at det ikke længere er blot en forventning, men at processen med at spare 50 årsværk er sat i gang.

Det betyder, altså at:

Tilpasningerne vil omfatte en personalereduktion i størrelsesorden 50 årsværk, som direktionen vil udmønte i Koncern IT, bl.a. ved afskedigelser. (Personalereduktionerne red.) skal ske i Koncern IT, da de øvrige koncernområder gennemgik markante reduktioner i forbindelse med den halvering af Rigspolitiet, som blev implementeret med rigspolitireformen pr. 1. januar 2022”.

Koncern IT er politiets centrale it-organisation. Den leverer, udvikler og drifter politiets it og it-systemer og har en række it-specialister blandt de ansatte.

Personalereduktionen vil berøre de civilt ansatte (altså ikke polititjenestemænd) i Koncern IT og forventes gennemført primo februar 2025.

”Jeg er rigtig ked af, at vi kommer til at sige farvel til medarbejdere i Koncern IT. Men det er en nødvendig beslutning på baggrund af den nuværende økonomiske situation. Det er helt afgørende for os at sikre, at der er en balance mellem vores økonomi, kompetencer og de opgaver, vi skal løse i fremtiden", forklarer IT-direktør Stig Lundbech.

Han fortsætter:

"Vi skal igennem en vanskelig periode i de kommende uger, hvor det er særlig vigtig for os at tage bedst mulig hånd om vores ansatte. Derudover kommer vi også til at se på, om der er opgaver, som vi fremadrettet ikke skal løse, og om der er opgaver, der skal løses på en anden og mindre ressourcetung måde."


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…