Forsiden af bogen Kontorkoma
Fordybelse

Kontorkoma - fra støj til fordybelse

Fordybelsen er truet. I en ­verden, hvor storrums­kontorer og digital tilgængelighed kendetegner de fleste arbejdspladser, oplever mange ansatte, at deres kreativitet, koncentration og frie tankerum bliver konstant afbrudt. ­Resultatet er kontorkoma.

Sådan lyder det fra den uafhængige ledelsesrådgiver Pia Hauge, der i sin nye bog ”Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde” slår til lyd for, at fordybelse er tidens superevne.

Bogen er en tankevækkende fortælling om det moderne arbejdsliv og samtidig en lettilgængelig håndbog i, hvordan du værner om din hjerne og udnytter dine evner bedst muligt i en støjende verden.

”Når vi fordyber os i arbejdet, lukker vi op for vores allerfineste tænkning – og vi bliver i stand til at levere kvalitet og arbejde effektivt”, fastslår Pia Hauge, der tidligere har arbejdet som chefrådgiver i Danmarks Radio.

Hun betegner kontorkoma som en tilstand, hvor hjernens tænkekraft er nedsat på grund af forstyrrelser. Og ironisk nok er det netop de funktioner, vi er allermest afhængige af i arbejdet, som hjernen først lukker ned for: Vi får svært ved at koncentrere os og være kreative – og vi bliver stressede.

Men bogen har også gode nyheder, for fordybelse er ikke så svært endda, fastslår Pia Hauge:

”Det kræver hverken mindfulness-­instruktører eller fuld tilbagetrækning til de dybe svenske skove”.

Pia Hauge: Kontorkoma, 244 sider, 299,95 kroner, Akademisk Forlag