Forsiden af bogen Kontorkoma
Fordybelse

Kontorkoma - fra støj til fordybelse

Fordybelsen er truet. I en ­verden, hvor storrums­kontorer og digital tilgængelighed kendetegner de fleste arbejdspladser, oplever mange ansatte, at deres kreativitet, koncentration og frie tankerum bliver konstant afbrudt. ­Resultatet er kontorkoma.

Sådan lyder det fra den uafhængige ledelsesrådgiver Pia Hauge, der i sin nye bog ”Kontorkoma – fra støj til fordybelse i dit arbejde” slår til lyd for, at fordybelse er tidens superevne.

Bogen er en tankevækkende fortælling om det moderne arbejdsliv og samtidig en lettilgængelig håndbog i, hvordan du værner om din hjerne og udnytter dine evner bedst muligt i en støjende verden.

”Når vi fordyber os i arbejdet, lukker vi op for vores allerfineste tænkning – og vi bliver i stand til at levere kvalitet og arbejde effektivt”, fastslår Pia Hauge, der tidligere har arbejdet som chefrådgiver i Danmarks Radio.

Hun betegner kontorkoma som en tilstand, hvor hjernens tænkekraft er nedsat på grund af forstyrrelser. Og ironisk nok er det netop de funktioner, vi er allermest afhængige af i arbejdet, som hjernen først lukker ned for: Vi får svært ved at koncentrere os og være kreative – og vi bliver stressede.

Men bogen har også gode nyheder, for fordybelse er ikke så svært endda, fastslår Pia Hauge:

”Det kræver hverken mindfulness-­instruktører eller fuld tilbagetrækning til de dybe svenske skove”.

Pia Hauge: Kontorkoma, 244 sider, 299,95 kroner, Akademisk Forlag


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…