Der mangler en åben samtale om de agile arbejdsmetoder, som vinder stadig større indpas på danske arbejdspladser.
Sådan lyder det fra skaberne af den nye podcast 'De Agile Rødder', som inviterer praktikere i studiet til en snak om, hvad der rent faktisk virker. Bag mikrofonerne sidder de to værter Line Hviid og Rasmus Gøthgen, der er agile konsulenter med tilsammen mere end 30 års erfaring med det praktiske, agile arbejde.
De agile metoder blev skabt af en gruppe amerikanske softwareudviklere i 2001 som et alternativ til de ofte tunge arbejdsprocesser, og de er blandt andet kendetegnet ved at kunne skabe effektive teams.
Men det kræver, at man forstår og omfavner den grundlæggende agile tankegang – og ifølge podcastmagerne er det ikke altid dét, man ser på de danske arbejdspladser.
Dermed ender man med teams, der måske ikke ved, hvordan de skal være selvledende, eller en mangel på tværfaglighed, der ellers skulle forhindre, at flaskehalse opstår.
”Vi er begejstrede for det agile manifest, der i 2001 lagde grundstenen for den agile tankegang. Men de agile teorier og begreber bliver ofte brugt næsten religiøst, uden at man har forstået, hvad en agil arbejdsmetode gør ved organisationen”, fortæller Rasmus Gøthgen.
Podcasten 'De Agile Rødder' udkommer hver 14. dag og kan findes hos de mest populære podcast-tjenester.
Læs mere på deagilerødder.dk