corona

Mist ikke jobbet på grund af coronafrygt

Det er din chef, der afgør, hvornår du skal møde fysisk op på arbejdspladsen, selv om corona stadig ligger på lur. Det kan opfattes som en arbejdsvægring, hvis du ikke gør.

Din chef har ledelsesretten.

Det er ham, der suverænt bestemmer, hvor du skal udføre det arbejde, du er ansat til. Derfor er det din chef, der afgør, hvornår du skal møde fysisk op på arbejdspladsen, selv om corona stadig ligger på lur. Men det har nogle medlemmer svært ved at acceptere, og det kan give ballade.
– Problemet opstår, når et medlem synes at være i sin gode ret til selv at bestemme, hvor arbejdet skal udføres, og derfor trodser arbejdsgivers ”ordre” om at møde ind på arbejdspladsen. Det kan desværre opfattes som en arbejdsvægring, siger Camilla Winther, der er jurist i PROSA.

PROSA har på det seneste fået henvendelser fra medlemmer, der har fået påtaler og advarsler for at trodse arbejdsgiverens beslutning om at få de ansatte tilbage på arbejdspladsen. Camilla Winther har sågar haft en sag, hvor et medlem blev bortvist af den grund. Medlemmet var utrygt over at skulle vende tilbage og spurgte derfor ind til arbejdsgiverens tiltag for at forbygge smitte.
– Desværre gik kommunikationen hurtigt skævt, og det lykkedes ikke at få sober dialog om situationen. Det endte derfor med en bortvisning, siger hun og fortæller, at medlemmet først kontaktede PROSA, da tingene var gået i hårdknude.

Du bør ifølge juristen som udgangspunkt have tillid til chefens foranstaltninger, men hvis du er nervøs for smitte, så tag en snak med ham. Fortæl, hvad din bekymring går på, og hvorfor du føler dig særlig udsat eller utryg.
– Mange arbejdsgivere vil gerne imødekomme deres medarbejdere, og her fremmer en god dialog altså forståelsen fra begge sider. Du kan også tage en snak med din arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant. Men lad være med at blive hjemme mod din arbejdsgivers ønske. Det skaber kun en dårlig situation, der i værste fald kan føre til ophør af ansættelsesforholdet, siger Camilla Winther.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…