HackYourFuture

Nyt data analytics-hold skal hjælpe indvandrere i job

HackYourFuture har startet et data analytics-hold, som bliver undervist i PROSA's lokaler. Målet er, at flere flygtninge og indvandrere skal ind på det danske it-arbejdsmarked.


Kravene til it-uddannede er under hastig forandring. Det betyder også, at selvom efterspørgslen på it-folk markant overstiger udbuddet, så er kravene fremadrettet anderledes.

En del af forklaringen skal findes i udviklingen af kunstig intelligens.

Arbejdet som webudvikler vil eksempelvis blive påvirket, når generative AI-modeller kan spytte stadig bedre kodestrimler ud.

Det har de også måttet sande hos HackYourFuture, (HYF), som uddanner flygtninge og indvandrere til det danske it-arbejdsmarked.

“Vi kan se, at it-branchen er under stor forandring. Vi har haft stor succes med vores kerneforløb i webudvikling i en årrække. Vores mål er at øge vores målgruppes chancer for at få deres første it-job i Danmark. Derfor er det vigtigt for os at være sensitive over for disse forandringer og teste nye tracks, som adskiller sig fra HYF’s kerneforløb, da de er koblet op på efterspurgte områder indenfor it-sektoren. Vi fortsætter stadigvæk med vores kerneforløb i webudvikling, for der ser vi stadigvæk et behov, men igen, det handler om at geare topmotiverede mennesker bedst muligt til at arbejdsmarked som sukker efter arbejdskraft, bare det har de rette kompetencer," fortæller Helena Birkholm, der er direktør for NGO’en HackYourFuture.

“På dette Data Analytics hold, som er et samarbejde mellem Devoteam Data Driven, Alteryx Sparked og HackYourFuture, lærer de hands-on færdigheder i Data Visualization, Data Preparation, modellering og blending. Vi havde et ‘Masterclass’ pilotprojekt sidste år, hvor det - på trods af kortere tid - har haft gode resultater. Eksempelvis har nogle af deltagerne til den Masterclass fået jobs hos Novo Nordisk, ITU og DFDS. Dette track tager 10 uger (vores webdevelopment bootcamp tager 34 uger),” fortsætter Helena.

HackYourFuture er en NGO startet i 2017.

Så vidt har 289 gennemført uddannelserne, og af dem er 228 kommet i arbejde i it-branchen (hvilket giver en succesrate på 84 procent).


Læs også...

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…