HackYourFuture

Nyt data analytics-hold skal hjælpe indvandrere i job

HackYourFuture har startet et data analytics-hold, som bliver undervist i PROSA's lokaler. Målet er, at flere flygtninge og indvandrere skal ind på det danske it-arbejdsmarked.


Kravene til it-uddannede er under hastig forandring. Det betyder også, at selvom efterspørgslen på it-folk markant overstiger udbuddet, så er kravene fremadrettet anderledes.

En del af forklaringen skal findes i udviklingen af kunstig intelligens.

Arbejdet som webudvikler vil eksempelvis blive påvirket, når generative AI-modeller kan spytte stadig bedre kodestrimler ud.

Det har de også måttet sande hos HackYourFuture, (HYF), som uddanner flygtninge og indvandrere til det danske it-arbejdsmarked.

“Vi kan se, at it-branchen er under stor forandring. Vi har haft stor succes med vores kerneforløb i webudvikling i en årrække. Vores mål er at øge vores målgruppes chancer for at få deres første it-job i Danmark. Derfor er det vigtigt for os at være sensitive over for disse forandringer og teste nye tracks, som adskiller sig fra HYF’s kerneforløb, da de er koblet op på efterspurgte områder indenfor it-sektoren. Vi fortsætter stadigvæk med vores kerneforløb i webudvikling, for der ser vi stadigvæk et behov, men igen, det handler om at geare topmotiverede mennesker bedst muligt til at arbejdsmarked som sukker efter arbejdskraft, bare det har de rette kompetencer," fortæller Helena Birkholm, der er direktør for NGO’en HackYourFuture.

“På dette Data Analytics hold, som er et samarbejde mellem Devoteam Data Driven, Alteryx Sparked og HackYourFuture, lærer de hands-on færdigheder i Data Visualization, Data Preparation, modellering og blending. Vi havde et ‘Masterclass’ pilotprojekt sidste år, hvor det - på trods af kortere tid - har haft gode resultater. Eksempelvis har nogle af deltagerne til den Masterclass fået jobs hos Novo Nordisk, ITU og DFDS. Dette track tager 10 uger (vores webdevelopment bootcamp tager 34 uger),” fortsætter Helena.

HackYourFuture er en NGO startet i 2017.

Så vidt har 289 gennemført uddannelserne, og af dem er 228 kommet i arbejde i it-branchen (hvilket giver en succesrate på 84 procent).


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…