Foto: Ritzau Scanpix

Pape benægter brug af ansigtsgenkendelse

Politiet anvender ikke ansigtsgenkendelse i forbindelse med overvågning af det offentlige rum. Det fastslår justitsminister Søren Pape Poulsen (K), der på et samråd 23. august afviste enhver påstand om, at politiet har bevæget sig ind på områder, det krænker borgernes ret til privatliv.

Det sker, efter at den operative chef i Nationalt Cyber Crime Center (NC3), Niels Denny Sørensen, i juni udtalte sig om ansigtsteknologi til Ekstra Bladet: ”Vi både kender og bruger teknologien, men af politifaglige grunde ønsker vi ikke at løfte sløret for, hvor meget og på hvilke områder”, sagde han.

Men ifølge justitsministeren er der tale om en misforståelse.

– Københavns Politi har præciseret, at det, der menes med citaterne i Ekstra Bladet, er, at kameraerne på dronerne er så gode, at politibetjentene kan genkende personerne på billederne. Rigspolitiet har understreget, at politiet ikke benytter overvågningsudstyr i det offentlige rum, der eksempelvis genkender ansigter på mistænkte personer, siger Søren Pape til Ritzau.

Ifølge ministeren anvendes ansigtsgenkendelsesteknologi kun i paskontrollen i Københavns Lufthavn, og han forsikrer, at Folketinget skal høres, hvis det kommer på tale at benytte teknologien i det offentlige rum.

ohl


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…