Politi køber udstyr til at få adgang til mobil-indhold

Skotsk politi køber udstyr fra israelske Cellebrite, der gør det muligt at omgå blandt andet iPhones skærmlås og få adgang til mobilens data. Det sker via en kontrakt på omkring 3,4 millioner kroner, som giver skotsk politi 41 Universal Forensic Extraction Devices (UFED), der kan anvendes til at få adgang til data på en lang række mobiler og gadgets samt direkte fra sim-kort.

Israelske Cellebrite fik masser af omtale i april 2016, da det kom frem, at FBI havde betalt mere end ni millioner kroner for at låse en iPhone 5C op, som tilhørte en mistænkt i San Bernardino-masseskyderierne. FBI indgik aftalen med Cellebrite, efter at Apple havde nægtet at hjælpe med at låse mobilen op.

I januar i år oplyste Cellebrite i marketingmateriale for sin Advanced Unlocking and Extraction Service, at mobiler med iOS5 til iOS11 samt Android-mobiler alle kan låses op af Cellebrite. Ifølge Silicon.co.uk vil de nyindkøbte skotske UFED have mere begrænset funktionalitet, så de nyeste iPhone-modeller ikke kan låses op.

Cellebrites UFED-enheder kommer i mange forskellige formater som hårdføre tablets og laptops, men skotsk politi har valgt kioskversionen, som ses på billedet. Cellebrite betegner kioskversionen som velegnet til at blive anvendt på politistationer og ved checkpoints.

Politiet i Skotland har haft udstyret på prøve i Edinburgh og Stirling, hvor det blev anvendt til at få adgang til 375 mobiler og 262 sim-kort i, hvad politiet betegner som småkriminalitetssager.

Skotsk politi understreger, at kun relevant indhold vil blive kopieret fra beslaglagte mobiler, og det vil ske med en retskendelse eller anden lovmæssig beføjelse. 

dmy


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…