OVERVÅGNING

Politiet i London bruger live ansigtsgenkendelse

Politiet i England går længere end de fleste andre vestlige lande, når det handler om brugen af kameraovervågning og live ansigtsgenkendelse.

 

Live ansigstgenkendelse og overvågning er fænomener, som man mere forbinder med Kina end politiet i vestlige demokratier. Det er også forbudt ifølge lovgivgivningen de fleste steder, men ikke i England.

Menneskerettigheds- og privacy-organisationer har da også klaget over, at engelsk politi skubber grænserne for overvågning, og at det er bekymrende.

De har også henvist til, at den politistyrke, som benytter kameraerne har været ramt af en bølge af afsløringer og anklager de senere år for misbrug af magt, kriminalitet og racisme. 

Det ændrer dog ikke ved en stigende brug af teknologien.

Londons politi har således i løbet af denne vinter øget brugen af kameraer med "live" ansigtsgenkendelse. Det skriver BBC.

Det foregår ved, at politiet opsætter et kamera på en travl gade, og ansigtsgenkendelsesteknologi vil derefter finkæmme ansigter – i håb om at finde nogen på en eftersøgt liste.

Når folk går forbi scanneren, behandles deres ansigt som en slags stregkode. På en enkelt dag sidst i januar blev fem mennesker fanget i en del af det sydlige London på den måde – herunder en eftersøgt røver, en anden person, der var eftersøgt for dyremishandling, og en mand, der ikke havde overholdt sine betingelser som registreret sexforbryder.

- Chancen for et falsk match (for algoritmen) er maksimalt 1 ud af 6.000 mennesker, der passerer kameraet, forklarer en talsperson for politiet til BBC.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…