OVERVÅGNING

Politiet i London bruger live ansigtsgenkendelse

Politiet i England går længere end de fleste andre vestlige lande, når det handler om brugen af kameraovervågning og live ansigtsgenkendelse.

 

Live ansigstgenkendelse og overvågning er fænomener, som man mere forbinder med Kina end politiet i vestlige demokratier. Det er også forbudt ifølge lovgivgivningen de fleste steder, men ikke i England.

Menneskerettigheds- og privacy-organisationer har da også klaget over, at engelsk politi skubber grænserne for overvågning, og at det er bekymrende.

De har også henvist til, at den politistyrke, som benytter kameraerne har været ramt af en bølge af afsløringer og anklager de senere år for misbrug af magt, kriminalitet og racisme. 

Det ændrer dog ikke ved en stigende brug af teknologien.

Londons politi har således i løbet af denne vinter øget brugen af kameraer med "live" ansigtsgenkendelse. Det skriver BBC.

Det foregår ved, at politiet opsætter et kamera på en travl gade, og ansigtsgenkendelsesteknologi vil derefter finkæmme ansigter – i håb om at finde nogen på en eftersøgt liste.

Når folk går forbi scanneren, behandles deres ansigt som en slags stregkode. På en enkelt dag sidst i januar blev fem mennesker fanget i en del af det sydlige London på den måde – herunder en eftersøgt røver, en anden person, der var eftersøgt for dyremishandling, og en mand, der ikke havde overholdt sine betingelser som registreret sexforbryder.

- Chancen for et falsk match (for algoritmen) er maksimalt 1 ud af 6.000 mennesker, der passerer kameraet, forklarer en talsperson for politiet til BBC.


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…