Kalen Smith, Kristian Therkildsen og Søren Madsen fra Hansenberg Tekniske Skole i Kolding gav et godt bud på løsning af problemer for Statens Arkiver, som ønskede en metode til at sortere og analysere data, så man kan følge sociale og medicinske/biologiske udviklinger i befolkningen.

SDU Supercomputer Challenge: vinderne udpeget

SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence, som bringer studerende fra ungdomsuddannelser sammen med firmaer for at udvikle intelligente løsninger ved hjælp af SDU’s nye supercomputer, Abacus 2.0. Vinderne af SDU's Supercomputer Challenge (SCC) 2015 blev udpeget den 1. april i år efter flere måneders arbejde, hvor unge med naturvidenskabelige interesser har kæmpet om priserne, som består af tre uddelinger på 25.000 kroner og køretid på supercomputeren Abacus 2.0.

Første vindergruppe udgjordes af Anders Østerby, Rasmus Faurskov Nielsen, Tobias Jessen, og Tobias Thornfeldt Nissen fra Odense Tekniske Gymnasium og Sct. Knuds  Gymnasium. De vandt med en løsning for FynBus/Movia, som ønskede en algoritme til at udvælge  de bedste løsninger ud fra forskellige, ofte overlappende, tilbud.
Næste  vindergruppe  blev Rasmus Hansen, Mathias Madsen og Arian Ebrahimi  fra  Odense Tekniske Gymnasium og SDU, for Statens Arkiver. Statens Arkiver  ønskede sig en rekonstruktion af befolkningen fra 1786-1880. Fra denne periode findes en stor mængde data, men de stammer fra forskellige kilder, folketællinger og områder.
To grupper delte den sidste vinderplads. Begge kom med gode bud på at løse  problemet for Statens  Arkiver. Den ene gruppe: Kalen Smith, Kristian Therkildsen og Søren Madsen fra Hansenberg Tekniske Skole i Kolding. Den anden gruppe: Victor Foged, Steffen Jensen, Casper Arild og Marcus Leth fra Svendborg Tekniske Gymnasium (HTX).
Peter Bækgaard Madsen, projektleder, SCC, håber ifølge en pressemeddelelse på at kunne gentage konkurrencen: 
 “Vi er stolte og glade for at være kommet i mål, og at de studerende har fundet så  brugbare løsninger til de deltagende virksomheders problemer. Lige nu er vi i fuld  gang med at søge fondsmidler til at kunne afholde konkurrencen igen her i 2016”, hedder det i pressemeddelelsen. Flere informationer om konkurrencen på www.sdu.dk/om_sdu/institutter_centre/c_escience/ssc.
kwn


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…