Kalen Smith, Kristian Therkildsen og Søren Madsen fra Hansenberg Tekniske Skole i Kolding gav et godt bud på løsning af problemer for Statens Arkiver, som ønskede en metode til at sortere og analysere data, så man kan følge sociale og medicinske/biologiske udviklinger i befolkningen.

SDU Supercomputer Challenge: vinderne udpeget

SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence, som bringer studerende fra ungdomsuddannelser sammen med firmaer for at udvikle intelligente løsninger ved hjælp af SDU’s nye supercomputer, Abacus 2.0. Vinderne af SDU's Supercomputer Challenge (SCC) 2015 blev udpeget den 1. april i år efter flere måneders arbejde, hvor unge med naturvidenskabelige interesser har kæmpet om priserne, som består af tre uddelinger på 25.000 kroner og køretid på supercomputeren Abacus 2.0.

Første vindergruppe udgjordes af Anders Østerby, Rasmus Faurskov Nielsen, Tobias Jessen, og Tobias Thornfeldt Nissen fra Odense Tekniske Gymnasium og Sct. Knuds  Gymnasium. De vandt med en løsning for FynBus/Movia, som ønskede en algoritme til at udvælge  de bedste løsninger ud fra forskellige, ofte overlappende, tilbud.
Næste  vindergruppe  blev Rasmus Hansen, Mathias Madsen og Arian Ebrahimi  fra  Odense Tekniske Gymnasium og SDU, for Statens Arkiver. Statens Arkiver  ønskede sig en rekonstruktion af befolkningen fra 1786-1880. Fra denne periode findes en stor mængde data, men de stammer fra forskellige kilder, folketællinger og områder.
To grupper delte den sidste vinderplads. Begge kom med gode bud på at løse  problemet for Statens  Arkiver. Den ene gruppe: Kalen Smith, Kristian Therkildsen og Søren Madsen fra Hansenberg Tekniske Skole i Kolding. Den anden gruppe: Victor Foged, Steffen Jensen, Casper Arild og Marcus Leth fra Svendborg Tekniske Gymnasium (HTX).
Peter Bækgaard Madsen, projektleder, SCC, håber ifølge en pressemeddelelse på at kunne gentage konkurrencen: 
 “Vi er stolte og glade for at være kommet i mål, og at de studerende har fundet så  brugbare løsninger til de deltagende virksomheders problemer. Lige nu er vi i fuld  gang med at søge fondsmidler til at kunne afholde konkurrencen igen her i 2016”, hedder det i pressemeddelelsen. Flere informationer om konkurrencen på www.sdu.dk/om_sdu/institutter_centre/c_escience/ssc.
kwn


Læs også...

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…