Kalen Smith, Kristian Therkildsen og Søren Madsen fra Hansenberg Tekniske Skole i Kolding gav et godt bud på løsning af problemer for Statens Arkiver, som ønskede en metode til at sortere og analysere data, så man kan følge sociale og medicinske/biologiske udviklinger i befolkningen.

SDU Supercomputer Challenge: vinderne udpeget

SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence, som bringer studerende fra ungdomsuddannelser sammen med firmaer for at udvikle intelligente løsninger ved hjælp af SDU’s nye supercomputer, Abacus 2.0. Vinderne af SDU's Supercomputer Challenge (SCC) 2015 blev udpeget den 1. april i år efter flere måneders arbejde, hvor unge med naturvidenskabelige interesser har kæmpet om priserne, som består af tre uddelinger på 25.000 kroner og køretid på supercomputeren Abacus 2.0.

Første vindergruppe udgjordes af Anders Østerby, Rasmus Faurskov Nielsen, Tobias Jessen, og Tobias Thornfeldt Nissen fra Odense Tekniske Gymnasium og Sct. Knuds  Gymnasium. De vandt med en løsning for FynBus/Movia, som ønskede en algoritme til at udvælge  de bedste løsninger ud fra forskellige, ofte overlappende, tilbud.
Næste  vindergruppe  blev Rasmus Hansen, Mathias Madsen og Arian Ebrahimi  fra  Odense Tekniske Gymnasium og SDU, for Statens Arkiver. Statens Arkiver  ønskede sig en rekonstruktion af befolkningen fra 1786-1880. Fra denne periode findes en stor mængde data, men de stammer fra forskellige kilder, folketællinger og områder.
To grupper delte den sidste vinderplads. Begge kom med gode bud på at løse  problemet for Statens  Arkiver. Den ene gruppe: Kalen Smith, Kristian Therkildsen og Søren Madsen fra Hansenberg Tekniske Skole i Kolding. Den anden gruppe: Victor Foged, Steffen Jensen, Casper Arild og Marcus Leth fra Svendborg Tekniske Gymnasium (HTX).
Peter Bækgaard Madsen, projektleder, SCC, håber ifølge en pressemeddelelse på at kunne gentage konkurrencen: 
 “Vi er stolte og glade for at være kommet i mål, og at de studerende har fundet så  brugbare løsninger til de deltagende virksomheders problemer. Lige nu er vi i fuld  gang med at søge fondsmidler til at kunne afholde konkurrencen igen her i 2016”, hedder det i pressemeddelelsen. Flere informationer om konkurrencen på www.sdu.dk/om_sdu/institutter_centre/c_escience/ssc.
kwn


Læs også...

Digital entropi. En fjerdedel af alle websider fra perioden 2013 til 2023 er forsvundet. De ryger ud i den digitale glemsel.

Klimabelastningen fra Googles, Microsofts, Metas og Apples datacentre er fra 2020 til 2022 sandsynligvis omkring 7,62 gange højere end officielt…

En personalehåndbog kan udstikke væsentlige retningslinjer for dit arbejde, og brud kan få konsekvenser for din ansættelse. Indholdet kan tilmed…

Der kommer flere og flere kvinder ind på landets datamatikeruddannelser, men hvad gør man for at tiltrække og fastholde kvinderne? PROSAbladet har…

PROSAs it-ekspert Ole Tange fik kaffen galt i halsen, da han hørte justitsminister Peter Hummelgaards udmelding omkring, at politiet skal kunne få…

I 2015 blev der optaget 85 kvinder på landets datamatikeruddannelser. I år er tallet 147, og selvom kvinderne stadig er en minoritet på den tekniske…

Sara Statoua er en af de nye elever på datamatikeruddannelsen i Aarhus. Hun glæder sig til at få fingrene i programmering og it-udvikling – også…

"Hvor mange flere beviser skal politikerne bruge?" Det spørger forbundet af it-professionelle om, efter at endnu en rapport fastslår, at introduktion…

Der er kamp om de dygtige cybersikkerhedsspecialister, som bestemt ikke hænger på træerne. Industriens Fond har sat gang i forskellige projekter, der…

En dom ved en amerikansk domstol, der slår fast, at Google har brudt konkurrenceloven ved ulovligt at have opnået monopol som default søgemaskine, får…