Succesfuld trainee-ordning fortsætter

It-folk, der dimitterer i 2017 og 2018, vil også kunne få glæde PROSAs trainee-forløb. De eksterne midler, som projektet drives for, stod ellers til at skulle stoppe med udgangen af 2016, men under de netop afsluttede trepartsforhandlinger blev der afsat penge til, at projektet kan fortsætte.

– Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at sikre videreførelsen. Projektet er unikt, fordi det er forankret i fagforeningen, der både kender medlemmet og personens kompetencer, og det arbejdsmarked, som medlemmet er jobsøgende inden for, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA.

Et trainee-forløb handler i al sin enkelthed om at få lagt en slagplan for, hvordan en ledig dimittend bedst kommer i job. Måske skal cv’et skrives om, måske skal salgstalen pudses af, eller måske skal der noget helt tredje til.

En evalueringsrapport fra Rambøll har fastslået, at succesen især skyldes de faglige organisationers ekspertviden om dimittendernes profession og om det specifikke arbejdsmarked, som dimittendernes uddannelse er rettet mod. Denne ekspertviden kobles med a-kassernes viden om de enkelte ledige – i PROSAs tilfælde Min A-kasse. Det er a-kassen, der sender ledige dimittender videre til PROSAs virksomhedskonsulent, som så står for sammen med den ledige at få lagt den rette plan.

Sidste år har trainee-projektet sendt 121 ledige dimittender direkte i ordinært job. Derudover er 66 ledige dimittender kommet i relevant praktik eller løntilskudsjob.

Trainee-forløbet begyndte som et pilotprojekt i FTF-regi, og da succesen var en realitet, blev der afsat penge på finansloven for både 2015 og 2016, og nu er der altså fundet penge til '17 og '18 også. Men faktisk er trainee-forløbene en så stor succes, at PROSA ville have fundet penge til at fortsætte, selvom der ikke var blevet afsat penge til det under trepartsforhandlinger.

– Vi ville have fortsat projektet, uanset om vi havde fået tilskuddet, da erfaringerne med indsatsen klart viser, at det er noget, der gavner medlemmerne, siger Niels Bertelsen.

sny


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…