Succesfuld trainee-ordning fortsætter

It-folk, der dimitterer i 2017 og 2018, vil også kunne få glæde PROSAs trainee-forløb. De eksterne midler, som projektet drives for, stod ellers til at skulle stoppe med udgangen af 2016, men under de netop afsluttede trepartsforhandlinger blev der afsat penge til, at projektet kan fortsætte.

– Jeg er rigtig glad for, at det er lykkedes at sikre videreførelsen. Projektet er unikt, fordi det er forankret i fagforeningen, der både kender medlemmet og personens kompetencer, og det arbejdsmarked, som medlemmet er jobsøgende inden for, siger Niels Bertelsen, formand for PROSA.

Et trainee-forløb handler i al sin enkelthed om at få lagt en slagplan for, hvordan en ledig dimittend bedst kommer i job. Måske skal cv’et skrives om, måske skal salgstalen pudses af, eller måske skal der noget helt tredje til.

En evalueringsrapport fra Rambøll har fastslået, at succesen især skyldes de faglige organisationers ekspertviden om dimittendernes profession og om det specifikke arbejdsmarked, som dimittendernes uddannelse er rettet mod. Denne ekspertviden kobles med a-kassernes viden om de enkelte ledige – i PROSAs tilfælde Min A-kasse. Det er a-kassen, der sender ledige dimittender videre til PROSAs virksomhedskonsulent, som så står for sammen med den ledige at få lagt den rette plan.

Sidste år har trainee-projektet sendt 121 ledige dimittender direkte i ordinært job. Derudover er 66 ledige dimittender kommet i relevant praktik eller løntilskudsjob.

Trainee-forløbet begyndte som et pilotprojekt i FTF-regi, og da succesen var en realitet, blev der afsat penge på finansloven for både 2015 og 2016, og nu er der altså fundet penge til '17 og '18 også. Men faktisk er trainee-forløbene en så stor succes, at PROSA ville have fundet penge til at fortsætte, selvom der ikke var blevet afsat penge til det under trepartsforhandlinger.

– Vi ville have fortsat projektet, uanset om vi havde fået tilskuddet, da erfaringerne med indsatsen klart viser, at det er noget, der gavner medlemmerne, siger Niels Bertelsen.

sny


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…