Mikkel Malmberg

Afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med SQL"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var HTML, som jeg lærte af et hæfte fra biblioteket. Jeg var 12 og brugte en hel weekend på at lave en personlig hjemmeside. HTML er teknisk set ikke et program­merings­sprog, men det var rigeligt, indtil jeg måtte lære at copy-paste ASP-stumper til en gæstebog.

2

Jeg har altid kæmpet mest med SQL, fordi jeg endnu ikke har fået lært det ordentligt. Jeg kan det til husbehov, men jeg er sikker på, at det giver tifold igen, når man går fra begynder til øvet.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript, fordi der ikke er nogen vej udenom. Internettet er over alt, og med det følger JavaScript. Node.js gør, at det ikke engang kun er browsere, der bruger denne bastard af et quirky sprog.

4

Jeg elsker Ruby, fordi det er lavet med udviklerglæde som det primære mål. Communityet er vidunderligt, og frameworks som Ruby on Rails gør, at jeg som enkeltperson kan overskue at bygge store, komplekse systemer.

5

Jeg hader ikke rigtig nogen sprog. De har allesammen glade brugere og værdi, men nogle sprog tiltaler mig mere end andre. Java og .Net er for eksempel vildt populære sprog og frameworks, men de har aldrig rigtig vækket min interesse.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Ruby, fordi det er et rart sted at være, og JavaScript, fordi det er over alt. I det hele taget vil jeg slå et slag for, at man som begynder bare vælger ét sprog og bliver dér, hvis man synes, det er sjovt. Når du først har lært ét, kan du nemmere lære de næste.

Mikkel Malmberg er selvlært programmør og appudvikler, der udover at være ansat hos Elastic har flere projekter på egen hånd – fx. 10er.app. Mikkel kan høres hver formiddag kl. 10 på P1 eller som podcast i programmet Kortsluttet.


Læs også...

Digital entropi. En fjerdedel af alle websider fra perioden 2013 til 2023 er forsvundet. De ryger ud i den digitale glemsel.

Klimabelastningen fra Googles, Microsofts, Metas og Apples datacentre er fra 2020 til 2022 sandsynligvis omkring 7,62 gange højere end officielt…

En personalehåndbog kan udstikke væsentlige retningslinjer for dit arbejde, og brud kan få konsekvenser for din ansættelse. Indholdet kan tilmed…

Der kommer flere og flere kvinder ind på landets datamatikeruddannelser, men hvad gør man for at tiltrække og fastholde kvinderne? PROSAbladet har…

PROSAs it-ekspert Ole Tange fik kaffen galt i halsen, da han hørte justitsminister Peter Hummelgaards udmelding omkring, at politiet skal kunne få…

I 2015 blev der optaget 85 kvinder på landets datamatikeruddannelser. I år er tallet 147, og selvom kvinderne stadig er en minoritet på den tekniske…

Sara Statoua er en af de nye elever på datamatikeruddannelsen i Aarhus. Hun glæder sig til at få fingrene i programmering og it-udvikling – også…

"Hvor mange flere beviser skal politikerne bruge?" Det spørger forbundet af it-professionelle om, efter at endnu en rapport fastslår, at introduktion…

Der er kamp om de dygtige cybersikkerhedsspecialister, som bestemt ikke hænger på træerne. Industriens Fond har sat gang i forskellige projekter, der…

En dom ved en amerikansk domstol, der slår fast, at Google har brudt konkurrenceloven ved ulovligt at have opnået monopol som default søgemaskine, får…