Mikkel Malmberg

Afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med SQL"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var HTML, som jeg lærte af et hæfte fra biblioteket. Jeg var 12 og brugte en hel weekend på at lave en personlig hjemmeside. HTML er teknisk set ikke et program­merings­sprog, men det var rigeligt, indtil jeg måtte lære at copy-paste ASP-stumper til en gæstebog.

2

Jeg har altid kæmpet mest med SQL, fordi jeg endnu ikke har fået lært det ordentligt. Jeg kan det til husbehov, men jeg er sikker på, at det giver tifold igen, når man går fra begynder til øvet.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript, fordi der ikke er nogen vej udenom. Internettet er over alt, og med det følger JavaScript. Node.js gør, at det ikke engang kun er browsere, der bruger denne bastard af et quirky sprog.

4

Jeg elsker Ruby, fordi det er lavet med udviklerglæde som det primære mål. Communityet er vidunderligt, og frameworks som Ruby on Rails gør, at jeg som enkeltperson kan overskue at bygge store, komplekse systemer.

5

Jeg hader ikke rigtig nogen sprog. De har allesammen glade brugere og værdi, men nogle sprog tiltaler mig mere end andre. Java og .Net er for eksempel vildt populære sprog og frameworks, men de har aldrig rigtig vækket min interesse.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Ruby, fordi det er et rart sted at være, og JavaScript, fordi det er over alt. I det hele taget vil jeg slå et slag for, at man som begynder bare vælger ét sprog og bliver dér, hvis man synes, det er sjovt. Når du først har lært ét, kan du nemmere lære de næste.

Mikkel Malmberg er selvlært programmør og appudvikler, der udover at være ansat hos Elastic har flere projekter på egen hånd – fx. 10er.app. Mikkel kan høres hver formiddag kl. 10 på P1 eller som podcast i programmet Kortsluttet.


Læs også...

Jargon har i årevis samlet forklaringer på tech-forkortelser, it-udtryk og ord. Det er blevet til et ret massiv og enkelt opslagsværk over it-kultur…

Isak Juel Nielsen er 20 år og studerer datalogi på Syddansk Universitet.

I Estland vokser udviklingen derfor også nedefra, fordi de lytter oppefra. Det har gjort dem til verdensmestre i iværksætteri, og det har skabt…

PROSA oplever en tendens til at muligheden for hjemmearbejde blandt vores medlemmer indskrænkes. Regler om hjemmearbejde er langt de fleste steder et…

Lønsamtaler kan give sved på panden, men med den rette strategi kan du forlade chefens kontor med mere i lønningsposen. Mariam Senounou er jurist hos…

Man kan lære mange ting på skolebænken, men meget læring kommer også fra virkeligheden. Det har tre software design-studerende i den grad mærket på…

Microsoft vil starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem, og de får…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…