Mikkel Malmberg

Afkodet

"Jeg har altid kæmpet mest med SQL"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var HTML, som jeg lærte af et hæfte fra biblioteket. Jeg var 12 og brugte en hel weekend på at lave en personlig hjemmeside. HTML er teknisk set ikke et program­merings­sprog, men det var rigeligt, indtil jeg måtte lære at copy-paste ASP-stumper til en gæstebog.

2

Jeg har altid kæmpet mest med SQL, fordi jeg endnu ikke har fået lært det ordentligt. Jeg kan det til husbehov, men jeg er sikker på, at det giver tifold igen, når man går fra begynder til øvet.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript, fordi der ikke er nogen vej udenom. Internettet er over alt, og med det følger JavaScript. Node.js gør, at det ikke engang kun er browsere, der bruger denne bastard af et quirky sprog.

4

Jeg elsker Ruby, fordi det er lavet med udviklerglæde som det primære mål. Communityet er vidunderligt, og frameworks som Ruby on Rails gør, at jeg som enkeltperson kan overskue at bygge store, komplekse systemer.

5

Jeg hader ikke rigtig nogen sprog. De har allesammen glade brugere og værdi, men nogle sprog tiltaler mig mere end andre. Java og .Net er for eksempel vildt populære sprog og frameworks, men de har aldrig rigtig vækket min interesse.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Ruby, fordi det er et rart sted at være, og JavaScript, fordi det er over alt. I det hele taget vil jeg slå et slag for, at man som begynder bare vælger ét sprog og bliver dér, hvis man synes, det er sjovt. Når du først har lært ét, kan du nemmere lære de næste.

Mikkel Malmberg er selvlært programmør og appudvikler, der udover at være ansat hos Elastic har flere projekter på egen hånd – fx. 10er.app. Mikkel kan høres hver formiddag kl. 10 på P1 eller som podcast i programmet Kortsluttet.


Læs også...

”Der er ingen tvivl om, at ChatGPT er højere kvalitet i forhold til specifikke opgaver, men generelt er DeepSeek god nok. Man kan sige, at den fint…

Virtual reality er trådt ind hos sundhedsvæsenet. Senest er VR-briller blevet en del af hverdagen på flere hospitaler, hvor de giver patienter et…

En stor, global undersøgelse viser et tydeligt ønske om bedre balance mellem privatliv og arbejde. Det er første gang, at det bliver højere…

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…