Privatfoto: Jacob Funch

Afkodet

"Jeg elsker frameworks med stærke holdninger"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var vist PHP eller JavaScript. Jeg var 14-15 år og havde designet en masse websites i Photoshop, HTML og CSS, men det blev første rigtig sjovt, da siderne fungerede i andre folks browsere med sideskift og kontaktformularer!

2

Jeg har altid kæmpet med at få mine ting ud til rigtige brugere. Der var hele tiden noget, som lige skulle forbedres eller skrives om. Jeg har heldigvis lært, at det slet ikke er så farligt, og den smerteligt ærlige feedback, man får, øger sandsynlighed for at få succes med produktet.

3

Jeg vender altid tilbage til JavaScript og no-code værk­tøjer, som gør mig i stand til at bygge prototyper hurtigt. Der er ikke noget, som kan dræbe en idé, som at prøve at bygge alle use cases fra starten.

4

Jeg elsker frameworks med stærke holdninger, fordi jeg helst undgår at tænke alt fra bunden hver gang. Det er en god måde at lære softwareudvikling på, da dygtige udviklere har truffet velovervejede designbeslutninger, man kan læne sig op ad.

5

Jeg hader folk, som hader andre sprog. Der findes bare ikke noget, som er fuld­komment. Okay, jeg hader faktisk, at økosystemet omkring web bliver holdt tilbage af App Stores. Jeg er webmand og mener, alt kan og bør laves til browsere!

6

Til nye udviklere vil jeg anbefale at vælge ud fra ens interesser. For mig var det vigtigt, at jeg hurtigt kunne se noget visuelt på en skærm. For andre er det vigtigt at nørde optimering af algoritmer. Jeg vil anbefale at vælge et populært sprog, da man nemt kan finde guides, hjælp og jobs.

Jacob Funch er kandidat i Kommunikation og IT fra Københavns Universitet. Han er medstifter og ansvarlig for produktudvikling hos virksomheden Proper.


Læs også...

”Der er ingen tvivl om, at ChatGPT er højere kvalitet i forhold til specifikke opgaver, men generelt er DeepSeek god nok. Man kan sige, at den fint…

Virtual reality er trådt ind hos sundhedsvæsenet. Senest er VR-briller blevet en del af hverdagen på flere hospitaler, hvor de giver patienter et…

En stor, global undersøgelse viser et tydeligt ønske om bedre balance mellem privatliv og arbejde. Det er første gang, at det bliver højere…

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…