Privatfoto: Morten Lantow

Afkodet

"Jeg hader Java"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var HTML og CSS, som jeg lærte, da jeg kiggede min bror over skulderen som lille. Jeg husker det som magi, at man kunne lave former og farver i browseren, bare ved at skrive lidt ord i en fil.

2

Jeg har altid kæmpet mest med R, fordi jeg finder det enormt uprogrammatisk. Jeg syntes ret ofte, at sprogets statistiske baggrund skinner igennem og begrænser mig i alle mulige uforudsete henseender.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi det kan alt, hvad jeg som Data Scientist har brug for og meget mere. Python har selvfølgelig et par problematikker med blandt andet parallelisering, og det kan være det forkerte sprog at anvende, hvis man tæller millisekunderne – men jeg kan ikke forestille mig et bedre sprog til at hacke en proof of concept sammen, især ikke hvis tid er en factor (som det altid er). Sproget er bare lækkert og effektivt.

4

Jeg elsker JavaScript disse dage, da jeg i min søgen efter fede måder at visualisere og videreformidle data insights er faldet over en mindre guldmine af enormt brugbare biblioteker. Og så er udviklingen i tf.js enormt spændende at følge med i for tiden.

5

Jeg hader Java, delvist fordi jeg ikke er god til det, men mest af alt fordi sproget føles tørt – som at spise rugbrød uden pålæg med et for stramt slips. Men hader er måske et lidt for stærkt ord.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python grundet det store community, de mange gratis onlinekurser og den enormt simple og æstetiske syntaks. Der skal ikke meget Python til for at lave en hel masse.

Morten Lantow arbejder med innovation og business development i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor han forsøger at opdatere teknologistakken til næste niveau. Han har en BA i filosofi fra Københavns Universitet med speciale i epistemologi og valgfag i datalogi. Desuden er han cand.scient.it i IT and Cognition, hvor han blandt andet har specialiseret sig i NLP og generative modeller.


Læs også...

Microsoft starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem og de får startet…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…

I dag lever Andreas Green Rasmussen af at finde dygtige iværksættere, han kan investere i. Men han har også selv flere startups på CV'et – og han ved,…

Ugly Duckling Ventures er en dansk venturefond, der håber at finde de startups, som bliver store milliardforretninger. Men hvad er en venturefond…

Der findes et hav af muligheder, når du som iværksætter skal finde finansiering til din startup. PROSAbladet guider dig til otte steder, hvor du kan…

Tech-giganterne er stadig i front, når it-studerende skal rangere populære arbejdspladser. Til gengæld har de store konsulenthuse taget et stort dyk…

Nye løsninger, en fælles dataplatform og et digitalt innovationscenter. Det er tre af hovedpunkterne i regeringens nye udspil, der skal sætte skub…

I den lille, amerikanske by Granbury i Texas summer en bitcoin-mine så meget, at borgerne i byen bliver syge.