Privatfoto: Morten Lantow

Afkodet

"Jeg hader Java"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var HTML og CSS, som jeg lærte, da jeg kiggede min bror over skulderen som lille. Jeg husker det som magi, at man kunne lave former og farver i browseren, bare ved at skrive lidt ord i en fil.

2

Jeg har altid kæmpet mest med R, fordi jeg finder det enormt uprogrammatisk. Jeg syntes ret ofte, at sprogets statistiske baggrund skinner igennem og begrænser mig i alle mulige uforudsete henseender.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi det kan alt, hvad jeg som Data Scientist har brug for og meget mere. Python har selvfølgelig et par problematikker med blandt andet parallelisering, og det kan være det forkerte sprog at anvende, hvis man tæller millisekunderne – men jeg kan ikke forestille mig et bedre sprog til at hacke en proof of concept sammen, især ikke hvis tid er en factor (som det altid er). Sproget er bare lækkert og effektivt.

4

Jeg elsker JavaScript disse dage, da jeg i min søgen efter fede måder at visualisere og videreformidle data insights er faldet over en mindre guldmine af enormt brugbare biblioteker. Og så er udviklingen i tf.js enormt spændende at følge med i for tiden.

5

Jeg hader Java, delvist fordi jeg ikke er god til det, men mest af alt fordi sproget føles tørt – som at spise rugbrød uden pålæg med et for stramt slips. Men hader er måske et lidt for stærkt ord.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Python grundet det store community, de mange gratis onlinekurser og den enormt simple og æstetiske syntaks. Der skal ikke meget Python til for at lave en hel masse.

Morten Lantow arbejder med innovation og business development i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen, hvor han forsøger at opdatere teknologistakken til næste niveau. Han har en BA i filosofi fra Københavns Universitet med speciale i epistemologi og valgfag i datalogi. Desuden er han cand.scient.it i IT and Cognition, hvor han blandt andet har specialiseret sig i NLP og generative modeller.


Læs også...

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…

Nye principper skal sikre, at vi ikke lægger hele vores fremtid i hænderne på tech-giganterne. "Tech-giganterne har primært fokus på teknologiske…

Kommunerne har ikke ressourcer nok, når det gælder IT-sikkerhed, og derfor er de uhyre sårbare. Det viser en ny analyse, som ifølge professor i…