Privatfoto: Mikko Berggren Ettienne

afkodet

"Jeg elsker elegante løsninger på komplekse problemer"

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var AL (en afart af Delphi), som jeg lærte, da Navigator-konsulenten i min stedfars virksomhed stillede træskoene. Han havde lavet en masse tilpasninger til Navigator, som jeg langsomt fik afkodet og videreudviklet.

2

Jeg har altid kæmpet mest med at vælge det rette framework til web-udvikling, fordi det underligt nok altid føles afgørende, selvom det aldrig er tilfældet.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi sproget i kombination med det enorme bibliotek af værktøjer er effektivt, især hvis man skal hurtigt i gang eller skal løse mindre problemer.

4

Jeg elsker elegante løsninger på komplekse problemer. De funktionelle sprog har ofte en fordel, men programmeringssproget er egentlig underordnet.

5

Jeg hader ikke nogen programmeringssprog, men jeg kan en sjælden gang imellem godt føle lidt had mod konkret kode – ofte vil det opfylde følgende betingelser: Jeg har selv produceret koden, jeg har brugt lang tid på det, og det løser ikke det tiltænkte problem.

6

Til begyndere vil jeg anbefale det sprog, som tiltaler dem mest, fordi det sjældent er afgørende, hvilket programmeringssprog der bruges, selvom det kan føles sådan, når man forsøger at vælge.

Mikko Berggren Ettienne droppede ud af gymnasiet for at spille jazz og kom ind på Rytmisk Musikkonservatorium (saxofon). Droppede ud efter et par år og blev diplomingeniør i internetteknologi og økonomi på CBS/DTU. Opgraderede til kandidat i informationsteknologi fra DTU og senere Ph.d. og postdoc på DTU inden for algoritmer og datastrukturer. Det seneste år har han arbejdet for Apple i Cupertino med kamerasoftware og algoritmer.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…