Privatfoto: Søren Davara Thomsen

AFKODET

”Jeg vender altid tilbage til Python”

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var BASIC, som jeg lærte, da jeg var 13 år og skrev et spil til min nykøbte ZX Spectrum. Spillets kode var trykt i et magasin, og jeg skrev det af fra bladet. Det virkede først efter mange forsøg.

2

Jeg har altid kæmpet mest med BASH, fordi jeg sjældent har brug for det, og når jeg så endelig har, har jeg glemt alt.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi jeg arbejder med at nedbringe CO2 i shippingbranchen. Vores produkter kræver et bredt spektrum af tiltag og masser af eksperimenter med visualisering, data og modeller i samarbejde med eksperter og brugere. Python gør det nemt for vores team af data scientists, frontend- og backend udviklere at samarbejde.

4

Jeg elsker sprog, der gør det nemt at løse de mål, jeg og mit team har. Python er mit foretrukne sprog. En klog mand sagde engang, at Python måske ikke er det bedste sprog til noget som helst, men det er det næstbedste til rigtig mange ting

5

Jeg hader sprog, der gør det nemt at skrive ulæselig kode. Jeg har stødt på en del ulæselig kode i Perl og ActionScript 2.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Scratch, som jeg har haft meget glæde af sammen med mine børn. Uanset hvilket sprog man vælger, tror jeg, det er vigtigt at vælge en sjov opgave, sætte mål, få små succesoplevelser undervejs og vise dem til andre.

Søren Davara Thomsen har en kandidatgrad i datalogi fra Københavns Universitet og er chefarkitekt hos ZeroNorth A/S – en startup, der udvikler software til at hjælpe shippingindustrien med at nedbringe CO2-udslip og omkostninger. Han arbejder med produktudvikling, data, matematiske modeller og får heldigvis tid til at kode i ny og næ.


Læs også...

”Der er ingen tvivl om, at ChatGPT er højere kvalitet i forhold til specifikke opgaver, men generelt er DeepSeek god nok. Man kan sige, at den fint…

Virtual reality er trådt ind hos sundhedsvæsenet. Senest er VR-briller blevet en del af hverdagen på flere hospitaler, hvor de giver patienter et…

En stor, global undersøgelse viser et tydeligt ønske om bedre balance mellem privatliv og arbejde. Det er første gang, at det bliver højere…

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…