Privatfoto: Søren Davara Thomsen

AFKODET

”Jeg vender altid tilbage til Python”

Den første kodekærlighed og det sprog, man bare ikke kan holde ud at kode i. I Afkodet svarer en it-professionel på seks spørgsmål om kodesprog.

1

Mit første sprog var BASIC, som jeg lærte, da jeg var 13 år og skrev et spil til min nykøbte ZX Spectrum. Spillets kode var trykt i et magasin, og jeg skrev det af fra bladet. Det virkede først efter mange forsøg.

2

Jeg har altid kæmpet mest med BASH, fordi jeg sjældent har brug for det, og når jeg så endelig har, har jeg glemt alt.

3

Jeg vender altid tilbage til Python, fordi jeg arbejder med at nedbringe CO2 i shippingbranchen. Vores produkter kræver et bredt spektrum af tiltag og masser af eksperimenter med visualisering, data og modeller i samarbejde med eksperter og brugere. Python gør det nemt for vores team af data scientists, frontend- og backend udviklere at samarbejde.

4

Jeg elsker sprog, der gør det nemt at løse de mål, jeg og mit team har. Python er mit foretrukne sprog. En klog mand sagde engang, at Python måske ikke er det bedste sprog til noget som helst, men det er det næstbedste til rigtig mange ting

5

Jeg hader sprog, der gør det nemt at skrive ulæselig kode. Jeg har stødt på en del ulæselig kode i Perl og ActionScript 2.

6

Til begyndere vil jeg anbefale Scratch, som jeg har haft meget glæde af sammen med mine børn. Uanset hvilket sprog man vælger, tror jeg, det er vigtigt at vælge en sjov opgave, sætte mål, få små succesoplevelser undervejs og vise dem til andre.

Søren Davara Thomsen har en kandidatgrad i datalogi fra Københavns Universitet og er chefarkitekt hos ZeroNorth A/S – en startup, der udvikler software til at hjælpe shippingindustrien med at nedbringe CO2-udslip og omkostninger. Han arbejder med produktudvikling, data, matematiske modeller og får heldigvis tid til at kode i ny og næ.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…