Foto: Chris Radburn/Ritzau Scanpix

Amazon-ansatte: Lederne er som fangevogtere

Internetgiganten Amazon, der er på vej til Danmark, trækker et spor af tvivlsomme metoder med sig, og selskabet spionerer mod medarbejderne, siger ansatte fra Polen og Tyskland til Fagbladet 3F.

Ifølge Christian Krähling, der arbejder på Amazons tyske megalager med 4.000 ansatte og er med i samarbejdsudvalget, har de ansatte en scanner, som kontrollerer hvert eneste skridt, de går.

– Gennem den får vi at vide, hvor mange sekunder eller minutter vi har til næste opgave. Hver uge får man såkaldt feedback af sin teamleder. Hvis man ikke når 100 procent af målet, risikerer man at ryge ud, siger Christian Krähling.

Mellem 20 og 40 procent af arbejderne er ansat på korte kontrakter, og Christian Krähling fortæller, at de ansatte, der henter varer på lageret, går mellem 15 og 30 kilometer om dagen.

I Polen møder de ansatte lignende forhold, og produktionsmålene stiger hele tiden, fortæller Agnieszka Mróz, der arbejder på Amazons lager i Poznan.

– Folk er bange på daglig basis, siger Agnieszka Mróz til Fagbladet 3F.

Tidsmålingerne af de ansattes produktivitet stopper ikke, når man går på toilettet eller taler med en leder, fortæller hun.

Amazon bekræfter, at overvågningen kan resultere i fyringer. Selskabet afviser at indgå overenskomster på lagrene i Tyskland og Polen trods kritik fra fagbevægelsen.


Læs også...

Der er tilfredshed i PROSA, efter at PET-lovændring er udskudt. IT-fagforeningen sendte forleden et åbent brev til justitsministeren, som påpegede…

Vi har hørt det uendelig mange gange: Der mangler kvinder i tech. Og vi får gang på gang at vide, at det er et problem, at piger ikke er interesserede…

Big tech er ved at kvæle rigtige fællesskaber med zombie-scrolling. Den faglige kamp har brug for, at de unge møder op og giver en injektion af…

Behandling eller undersøgelser mod barnløshed sidestilles med almindeligt sygefravær, og som funktionær har du derfor også ret til fri med løn for at…

Arbejdsmiljøet hos den danske IT-gigant er så problematisk, at de IT-professionelles fagforening nu advarer unge mod ansættelse. ”Det er prestige over…

Den danske IT-branche omsatte for knap 330 milliarder kroner sidste år, hvilket er rekord. Fremgangen sker til trods for, at det samlede antal ansatte…

Det seneste halve år har PROSA oplevet, at antallet af henvendelser om opsigelser overstiger antallet af ansættelseskontrakter. ”Det er nyt og uvant,…

Kommissionens udspil omkring at gøre EU førende inden for AI-udvikling blev offentliggjort 9. april. Der skal blandt andet oprettes AI-gigafabrikker…

I 2026 åbner SDU et nyt campus i Vejle, som skal have fokus på IT- og STEM-uddannelser. Nu har uddannelses- og forskningsministeren godkendt de første…