Foto: Chris Radburn/Ritzau Scanpix

Amazon-ansatte: Lederne er som fangevogtere

Internetgiganten Amazon, der er på vej til Danmark, trækker et spor af tvivlsomme metoder med sig, og selskabet spionerer mod medarbejderne, siger ansatte fra Polen og Tyskland til Fagbladet 3F.

Ifølge Christian Krähling, der arbejder på Amazons tyske megalager med 4.000 ansatte og er med i samarbejdsudvalget, har de ansatte en scanner, som kontrollerer hvert eneste skridt, de går.

– Gennem den får vi at vide, hvor mange sekunder eller minutter vi har til næste opgave. Hver uge får man såkaldt feedback af sin teamleder. Hvis man ikke når 100 procent af målet, risikerer man at ryge ud, siger Christian Krähling.

Mellem 20 og 40 procent af arbejderne er ansat på korte kontrakter, og Christian Krähling fortæller, at de ansatte, der henter varer på lageret, går mellem 15 og 30 kilometer om dagen.

I Polen møder de ansatte lignende forhold, og produktionsmålene stiger hele tiden, fortæller Agnieszka Mróz, der arbejder på Amazons lager i Poznan.

– Folk er bange på daglig basis, siger Agnieszka Mróz til Fagbladet 3F.

Tidsmålingerne af de ansattes produktivitet stopper ikke, når man går på toilettet eller taler med en leder, fortæller hun.

Amazon bekræfter, at overvågningen kan resultere i fyringer. Selskabet afviser at indgå overenskomster på lagrene i Tyskland og Polen trods kritik fra fagbevægelsen.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…