Cristian Bach

Forskning

Danske iværksættere bygger helt ny webudviklingsplatform

Cristian Bach, der er medstifter af Netlify med base i San Francisco, har sammen med gymnasievennen Mathias Biilmann rejst 360 millioner kroner til en webudviklingsplatform baseret på git-workflows og JAMstack web-arkitektur.

Men en millionindsprøjtning fra begejstrede investorer skal de to danske iværksættere Christian Bach og Mathias Biilmann videreudvikle Netlify, som gør det nemmere for udviklere at bygge, skalere og vedligeholde webprojekter og skaber hurtigere, bedre konverterende og mere robuste hjemmesider.

Hvordan opstod idéen til Netlify?

"Jeg har brugt 20 år i digitale bureauer 
som iværksætter, og Mathias er autodidakt programmør med over 30 års erfaring. Mathias havde et firma, der byggede et traditionelt CMS, og opdagede, at de værktøjer, som webprogrammører brugte, begyndte at ændre sig virkelig hurtigt. Det åbnede døren for en ny arkitektur, der med de rigtige work­­flows kunne blive en bedre måde at bygge stort 
set alle hjemmesider og webapplikationer på".

Hvordan skiller Netlify sig ud?

"En traditionel hjemmeside er faktisk et program, der konstant skal køre på en webserver. Det gør det både dyrt, usikkert og langsomt. I dag er det heldigvis standard bare at kommunikere fra brugerens browser til microservices som NETS, Paypal eller Stripe. Bruger man Netlify, bygger man simpelthen hele hjemmesiden eller webapplikationen på forhånd. Og i stedet for en enkelt webserver lever webprojektet nu simultant i et virtuelt netværk baseret på alle de største cloud-udbydere over hele kloden. Arkitekturen bliver ofte kaldet JAMstack".

Hvad betyder det for brugere og udviklere?

"For webudviklere giver Netlify et meget mere effektivt workflow. Et simpelt push til git er nok – vi sørger for HTTPs, custom domain, post processed og optimeret site, der er globalt distribueret og automatisk integreret 
i git. Selv avancerede ting som redirects på de individuelle edge nodes over hele verden er reduceret til en halv linje kode. De forretninger, der kører deres webprojekter på Netlify, får – ud over mere produktivitet fra deres udviklere – hurtigere, sikrere og mere robuste websites med højere konverteringsrater og lavere udgifter til deres infrastruktur".

Hvordan ser fremtidsperspektiverne ud?

"Om fem år tror vi, at det vil være default at bygge web­projekter på denne måde. Og vi satser på at være den største platform, der binder det hele sammen på midten".

Netlify har cirka 100 ansatte over hele verden og regner med at ansatte yderligere 80 medarbejdere i løbet af 2020 – primært programmører og webudviklere. Se mere på netlify.com


Læs også...

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…

Google tager syvmileskridt mod kvantecomputeren med chippen Willow, TikTok forurener ifølge undersøgelse mest af sociale medier – lige så meget som…

Hvordan er magthierarkiet i det danske tech-miljø? Det forsøger en ny analyse at give svaret på – og umiddelbart er det ikke tekniske profiler, der…

Nye principper skal sikre, at vi ikke lægger hele vores fremtid i hænderne på tech-giganterne. "Tech-giganterne har primært fokus på teknologiske…

Kommunerne har ikke ressourcer nok, når det gælder IT-sikkerhed, og derfor er de uhyre sårbare. Det viser en ny analyse, som ifølge professor i…