Mens DDHF er gået på boligjagt, kan du se nogle af Datamuseets genstande på udstillingen Datakraft i Vejle frem til 21. februar 2021.

datahistorie

Datamuseum på boligjagt

Dansk Datahistorisk Forening (DDHF), der driver datamuseum.dk, kan ikke længere bruge det store lagerlokale i Ballerup på den københavnske vestegn som hidtil.

Mørke skyer er trukket ind over Dansk Datahistorisk Forening (DDHF), der driver datamuseum.dk fra et stort lagerlokale i Ballerup på den københavnske vestegn.

Gennem de seneste årtier har DDHF indsamlet og registreret både udstyr og dokumenter fra den danske dataudvikling og udlånt effekter fra den imponerende samling til både udstillinger, film og anden kultur. En stor del af historien er bygget på pionerfirmaerne Regnecentralen, Chr. Rovsing og Dansk Data Elektronik.

Men tidligere på året fik foreningen et vink med en vognstang fra Ballerup Kommune, som ønsker at bruge de kommunale lokaler til andre formål efter mange års næsten gratis udlån af lokalerne.

Derfor har DDHF udsendt en appel om økonomisk støtte – og gerne af en kaliber, som betyder, at Danmark får et officielt datamuseum fremover. Museet tænkes opkaldt efter Niels Ivar Bech, som var Regnecentralens første direktør.

I et indlæg på mediet Version 2 skriver Poul-Henning Kamp, at DDHF i dag har cirka 400 medlemmer og indtægter på omkring 140.000 kroner, hvilket ikke er helt nok til at dække de løbende udgifter.

”I en ideel verden ville kultur-ministeren indkalde til et møde om situationen, finde et bredt flertal i folketinget og en milliard eller to til at starte et nyt dansk Teknologimuseum med egne bygninger”, skriver Poul-Henning Kamp, som realistisk set håber på 15-25 millioner kroner til en fond, der kan sikre en langsigtet drift af museet og den danske datahistoriske arv.

DDHF har nu startet en indsamling, som ved Prosabladets september deadline havde passeret 20.000 kroner.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…