Mens DDHF er gået på boligjagt, kan du se nogle af Datamuseets genstande på udstillingen Datakraft i Vejle frem til 21. februar 2021.

datahistorie

Datamuseum på boligjagt

Dansk Datahistorisk Forening (DDHF), der driver datamuseum.dk, kan ikke længere bruge det store lagerlokale i Ballerup på den københavnske vestegn som hidtil.

Mørke skyer er trukket ind over Dansk Datahistorisk Forening (DDHF), der driver datamuseum.dk fra et stort lagerlokale i Ballerup på den københavnske vestegn.

Gennem de seneste årtier har DDHF indsamlet og registreret både udstyr og dokumenter fra den danske dataudvikling og udlånt effekter fra den imponerende samling til både udstillinger, film og anden kultur. En stor del af historien er bygget på pionerfirmaerne Regnecentralen, Chr. Rovsing og Dansk Data Elektronik.

Men tidligere på året fik foreningen et vink med en vognstang fra Ballerup Kommune, som ønsker at bruge de kommunale lokaler til andre formål efter mange års næsten gratis udlån af lokalerne.

Derfor har DDHF udsendt en appel om økonomisk støtte – og gerne af en kaliber, som betyder, at Danmark får et officielt datamuseum fremover. Museet tænkes opkaldt efter Niels Ivar Bech, som var Regnecentralens første direktør.

I et indlæg på mediet Version 2 skriver Poul-Henning Kamp, at DDHF i dag har cirka 400 medlemmer og indtægter på omkring 140.000 kroner, hvilket ikke er helt nok til at dække de løbende udgifter.

”I en ideel verden ville kultur-ministeren indkalde til et møde om situationen, finde et bredt flertal i folketinget og en milliard eller to til at starte et nyt dansk Teknologimuseum med egne bygninger”, skriver Poul-Henning Kamp, som realistisk set håber på 15-25 millioner kroner til en fond, der kan sikre en langsigtet drift af museet og den danske datahistoriske arv.

DDHF har nu startet en indsamling, som ved Prosabladets september deadline havde passeret 20.000 kroner.


Læs også...

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…

Forskere går sammen med erhvervslivet om et nyt center, der skal understøtte fabrikation af mikrochips i Danmark. Det nye center ligger på DTU, og det…

Som de fleste forhåbentlig ved, så må din arbejdsgiver ikke spørge ind til, hvad du fejler, når du melder dig syg. Men hvis du selv fortæller det,…

Et forsøg hos Google betyder, at fagforeninger ikke dukker op i en række brugeres søgeresultater. Situationen rejser kritik både på Christiansborg og…

Hver dag logger 100 millioner brugere ind på det sociale medie Threads. Mediet er en del af Meta, og det blev lanceret i 2023.

En ny form for IT-uddannelse åbner op for, at flere kan blive softwareingeniører. Næste år kan man nemlig søge ind på en trainee-uddannelse hos VIA…