Nyt design skal give flere indgange og lettere læsning.

De it-professionelles blad i opdaterede klæder

Det bobler under it-faget. Tech er et globalt fyrværkeri, som sprutter af kreativitet og netværk og forandrer samfundet og vores liv i alle retninger. Det er historierne om et fag, hvor en stor del af brændstoffet udgøres af kreativitet, nørderi og iværksættertrang. Det skal det nye bladdesign gerne i stigende grad afspejle – tag godt imod det.


Dit trykte PROSABLAD ser en hel del anderledes ud, end det plejer. I denne udgave siger vi farvel til et design, som vi har været stolte af, siden det ramte postkasserne første gang i januar 2020. Det nåede altså at være PROSAbladets udtryk i 4,5 år.

Det er længe for et design i en branche og med et stofområde, som er under næsten eksplosiv forandring. Meget er ændret. Læsevaner, måden at læse på og tilgangen til nyheder har slået mange kolbøtter siden 2020.

I dag scroller flertallet på mobiler, de udsættes for flere indgange, og øjnene skal fristes af flere muligheder.

Det viser de seneste undersøgelser af danskernes medievaner.

Det er i den ånd, at det nye design er kommet til verden. Nemlig ud fra, hvordan læsevaner fristes, og hvordan it- og tech-faget ofte præsenterer sig selv. Herunder en interaktion med web, lyd og video.

Det bobler nemlig under it-faget, og det stikker af i mange retninger. Og så er det et fag, som gror op i netværk, samarbejde og ved konstante udladninger af kreativitet og iværksættertrang.

Hele ånden, som driver alt fra gaming, webudvikling og AI-modeller til robotics, drift og cybersikkerhed, udspringer af et fyrværkeri af idéer og nørderi.

PROSAbladet skal gerne honorere den ånd og helst beskrive den. Det skal være helt sit eget. Ligesom it-faget.
 

Forandringer er altid svære at fordøje ved første blik. 

 


Derfor skal stofmængden og variationen gerne være større og favne mere nørdede temaer. Det skal beskrive menneskene bag, det faglige, feltet, bringe ekspertviden og holdninger, og samtidig skal PROSAbladet sætte fokus på de arbejdsvilkår og forhold, som præger branchen, og som er årsagen til, at de it-professionelle er samlet i deres helt egen fagforening PROSA.

Håbet er i stigende grad at afspejle de magiske, fantastiske, krævende og helt unikke områder, som it-faglige bevæger sig i.

Og hvad der driver dem, fagligt og menneskeligt.

Vi når også forbi kodeanden, og vi møder et tvillingepar, som har taget et opgør med fordomme om kvinder og tech og nu er bidt af programmering.

 


Vi starter i denne første udgave af bladet med at sætte fokus på den kunstige intelligens, alle snakker om og investerer så massivt i.

Alle vil gerne have mere AI, men samtidig frygter de konsekvenserne for deres eget fremtidige arbejde og verdens tryghed. Hvad er det, er der noget at frygte, og er det overhovedet intelligent?

Måske er det bare detonatoren af de bomber, der allerede er under klimaet, og som får datacentre til at trykkoge af energigrådighed?

Vi når også forbi kodeanden, og vi møder et tvillingepar, som har taget et opgør med fordomme om kvinder og tech og nu er bidt af programmering.

Og vi kigger på vigtige undersøgelser fra PROSA om vores digitale oplevelser og utryghed ved sociale medier samt meget mere.

Forandringer er altid svære at fordøje ved første blik. Noget kan virke for nyt og anderledes, hvis det optræder der, hvor vi sædvanligvis er trygge, og hvor vi ved, hvad vi får og kan forvente.

Forandringer kræver tilvænning.

Vi håber, at du alligevel vil tage godt imod PROSAbladet.

God læselyst.


Læs også...

På grund af den nye lov om registrering af arbejdstid, har PROSAs juridiske team hen over sommeren fået mange henvendelser omkring tidsregistrering og…

Forestående ferietid betyder desværre også fyringstid og ”oprydning” i en del virksomheder. Det fortæller jurist Camilla Winter, som her giver et par…

Vi kan ligeså godt se det i øjnene - juli vejret er lunefuldt og rammer ofte sommerdrømmene som en våd karklud. Men fortvivl ikke! PROSAs egen film-…

Internettet og computerbranchen var engang det vilde vesten, et sted, hvor man kunne gøre, hvad man ville uden nogen form for ansvar for almindelige…

Hvad er op og ned i junglen af sundhedstrends? PROSAbladet har spurgt Martin Grønne Jensen, som er dataingeniør, holder foredrag om longevity og er…

Vil du gerne leve længere, så bør du måske give longevity escape velocity-teorien lidt opmærksomhed. Tilhængerne af teorien mener nemlig, at vi kan…

Ny image-analyse fra Computerworld rykker ikke ved, hvem de danske it-professionelle sætter ind på en førsteplads. Til gengæld må Apple se sig slået…

XZ Utils-angrebet havde potentialet til at blive det mest alvorlige supply chain attack til dato, men angrebet blev (heldigvis) spottet i tide, fordi…

JA, siger Isak, Amanda, Lea, Martha og Hannibal. De er mellem 16-26 år og bruger dagligt flere timer på at scrolle gennem de sociale medier for at…

Er du en af de mange dimittender, som står med et nytrykt eksamensdiplom i hånden og er på vej ud på arbejdsmarkedet? Så er Kasper Bach manden, du…