Foto: Jakob Boserup

CYBERLANDSHOLDET

"Det er magisk, hvor meget computere kan"

23-årige Polly har været en del af det danske cyberlandshold i tre år, og holdet har især lært hende, at det er vigtigt at tro på sig selv.


Polly Boutet-Livoff arbejder til daglig som firmware og software developer, og hun har været en del af cyberlandsholdet i tre år.

”Det er noget særligt at være på et hold med så dygtige eksperter og hackere, som der er på landsholdet. Jeg er altid imponeret over mine medspillere, og hvor meget vi kan sammen.”

Hvorfor synes du, at cybersikkerhed er spændende?

”Det er den del af computervidenskaben, som vi stadig ikke har en dyb forståelse af. Der er mange spørgsmål, vi mangler at besvare, og problemer, som ikke er løst. Mit håb er, at jeg kan hjælpe os fremad.”

Polly Boutet-Livoff har altid været bidt af tech. Da hun var lille, sad hun altid og tegnede computere, hvis hun kedede sig.

”Jeg har altid været forelsker i computerteknologi. Det er magisk, hvor meget computere kan,” siger hun.

Der er mange spørgsmål, vi mangler at besvare, og problemer, som ikke er løst.

Hvad drømmer du om at arbejde med i fremtiden?

”Jeg vil gerne bygge teknologi, som gør verden til et bedre sted. Teknologi, som er bæredygtigt og socialt forsvarligt. Teknologi, som man kan være tryg med, og hvor man ikke skal være bange for, at ens data ender i de forkerte hænder. Teknologi, som virker, når det er vigtigt, og som man kan stole på.”

Hvis man spørger Polly Boutet-Livoff, er projekter som De Danske Cybermesterskaber og cyberlandsholdet helt afgørende, hvis vi skal have flere unge til at blive interesseret i tech og cybersikkerhed.

Og én ting er, at cyberlandsholdet er en kanon kilde til læring og nye hacking-skills. For Polly Boutet-Livoff er holdet også et selvstillidsboost og en vej til at stå stærkere i sig selv.

”Jeg har lært, at lige meget hvor god man bliver, så ser nogle folk stadig ned på en på grund af, hvem man er. Det er vigtigt at tro på sig selv.”

Læs mere om cyberlandsholdet her.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…