Djangonauter forsamlet i København

Knap 400 ”djangonauter” fra hele verden var i april samlet til konferencen DjangoCon Europe 2019, som fandt sted på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) i København med økonomisk støtte fra blandt andre PROSA/ØST.

Django er et Open Source-projekt, som populært sagt er ”webframeworket for perfektionister med deadlines”. Det er skrevet i Python og er 13 år gammelt. Django er især kendt for sin begyndervenlighed og store skalérbarhed, som har gjort det til komponent i blandt andre Instagram, Pinterest og Disqus.

Det var den 11. DjangoCon i Europa, og dette års 13 personer store frivillige team gennemførte den under sloganet ”by the community, for the community”.
– Der er gennem de seneste år sket en stor udvikling i miljøet omkring Django, hvor fokus flytter sig mere over på inklusion og diversitet. Vi er her ikke bare for teknologiens skyld, men for at styrke vores fællesskab og ændre verden, siger Benjamin Balder Bach, der var én af arrangørerne.

Blandt redskaberne er en Code of Conduct, differentierede billetpriser og direkte økonomisk støtte til deltagere fra økonomisk marginaliserede baggrunde.

Dagen inden konferencen blev det første Django Girls Copenhagen afholdt – en gratis workshop, der introducerede Django til kvinder. Det var fuldt booket med 40 deltagere og 10 mentorer, og ventelisten var lang. Den næste DjangoDay i København foregår den 17. april 2020.

ohl