Djangonauter forsamlet i København

Knap 400 ”djangonauter” fra hele verden var i april samlet til konferencen DjangoCon Europe 2019, som fandt sted på Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) i København med økonomisk støtte fra blandt andre PROSA/ØST.

Django er et Open Source-projekt, som populært sagt er ”webframeworket for perfektionister med deadlines”. Det er skrevet i Python og er 13 år gammelt. Django er især kendt for sin begyndervenlighed og store skalérbarhed, som har gjort det til komponent i blandt andre Instagram, Pinterest og Disqus.

Det var den 11. DjangoCon i Europa, og dette års 13 personer store frivillige team gennemførte den under sloganet ”by the community, for the community”.
– Der er gennem de seneste år sket en stor udvikling i miljøet omkring Django, hvor fokus flytter sig mere over på inklusion og diversitet. Vi er her ikke bare for teknologiens skyld, men for at styrke vores fællesskab og ændre verden, siger Benjamin Balder Bach, der var én af arrangørerne.

Blandt redskaberne er en Code of Conduct, differentierede billetpriser og direkte økonomisk støtte til deltagere fra økonomisk marginaliserede baggrunde.

Dagen inden konferencen blev det første Django Girls Copenhagen afholdt – en gratis workshop, der introducerede Django til kvinder. Det var fuldt booket med 40 deltagere og 10 mentorer, og ventelisten var lang. Den næste DjangoDay i København foregår den 17. april 2020.

ohl


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…