Illustration

Illustration: Mikkel Henssel

ramsomware

Dyr forsikring mod cyberangreb

Det koster mange penge for virksomhederne at forsikre sig mod ondsindede hackere.

Mængden af alvorlige cyberangreb har fået prisen for forsikringer mod it-kriminalitet til at eksplodere, skriver Finans.

Ifølge forsikringsmæglerkoncernen Marsh oplevede USA prisstigninger på 56 procent i 2. kvartal, mens de i Storbritannien steg 35 procent.

Også herhjemme er både pris, selvrisiko og kravene til virksomhederne steget markant efter en lang periode, hvor forsikringsselskaberne ellers har været meget aktive med at markedsføre cyberforsikringer.

”Prisen stiger og stiger, og så skal virksomhederne gøre op, om der er balance mellem prisen og den risiko, de ellers selv tager”, siger Mads Nørgaard Madsen, partner og cyberekspert hos PwC, til Finans.

Det er ofte billigere at betale afpresserne
- Rapport fra tænketanken Royal United Services Institute

Det stigende antal ransomware-angreb, som ofte involverer løsesum, har givet forsikringsselskaberne øgede omkostninger, og derfor drøfter branchen, om de skal holde sig til at dække driftstab ved cyberangreb – og afholde sig fra at dække løsesummer.

Ifølge en rapport fra den britiske tænketank Royal United Services Institute tyder meget på, at forsikringsselskaber fremmer ransomware-angreb ved at betale løsesum.

”Det er ofte billigere at betale afpresserne end at skulle genopbygge en it-infrastruktur eller dække tabene ved driftsforstyrrelsen”, skriver forfatterne til rapporten.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…