Illustration

Illustration: Mikkel Henssel

ramsomware

Dyr forsikring mod cyberangreb

Det koster mange penge for virksomhederne at forsikre sig mod ondsindede hackere.

Mængden af alvorlige cyberangreb har fået prisen for forsikringer mod it-kriminalitet til at eksplodere, skriver Finans.

Ifølge forsikringsmæglerkoncernen Marsh oplevede USA prisstigninger på 56 procent i 2. kvartal, mens de i Storbritannien steg 35 procent.

Også herhjemme er både pris, selvrisiko og kravene til virksomhederne steget markant efter en lang periode, hvor forsikringsselskaberne ellers har været meget aktive med at markedsføre cyberforsikringer.

”Prisen stiger og stiger, og så skal virksomhederne gøre op, om der er balance mellem prisen og den risiko, de ellers selv tager”, siger Mads Nørgaard Madsen, partner og cyberekspert hos PwC, til Finans.

Det er ofte billigere at betale afpresserne
- Rapport fra tænketanken Royal United Services Institute

Det stigende antal ransomware-angreb, som ofte involverer løsesum, har givet forsikringsselskaberne øgede omkostninger, og derfor drøfter branchen, om de skal holde sig til at dække driftstab ved cyberangreb – og afholde sig fra at dække løsesummer.

Ifølge en rapport fra den britiske tænketank Royal United Services Institute tyder meget på, at forsikringsselskaber fremmer ransomware-angreb ved at betale løsesum.

”Det er ofte billigere at betale afpresserne end at skulle genopbygge en it-infrastruktur eller dække tabene ved driftsforstyrrelsen”, skriver forfatterne til rapporten.