Foto: Jakob Boserup

CYBERLANDSHOLDET

"Et diverst hold kan løse et hav af opgaver. Sammen"

Gaming var vejen ind i it-verdenen for 21-årige Mikkel. Han har været med på cyberlandsholdet i tre år, og en af de ting, han sætter allerstørst pris på ved holdet, er fællesskabet.


Mikkel Broni Simonsen har været med på cyberlandsholdet i tre år, og til daglig er han i gang med at studere til diplomingeniør i bioteknologi.

Fascinationen af tech startede, da han som barn begyndte at spille computerspil.

”Interessen bevægede sig over i noget programmering – blandt andet for at lave mine egne små spil og automatisere et par ting på computeren, men primært fordi jeg synes, at det var sjovt. Mod slutningen af min gymnasietid faldt jeg over cybersikkerhed, og jeg har især været interesseret i at løse de gamificerede opgaver og problemer, der ligger inde for denne gren af tech.”

De små cyber-spil gav Mikkel Broni Simonsen blod på tanden, og i 2022 meldte han sig for første gang til De Danske Cybermesterskaber.

”Det var også en måde at møde andre unge med samme interesse, så vi kan konkurrere sammen og blive endnu bedre til at løse opgaverne,” siger han.

Noget af det, der er fedt ved cyber-fællesskabet, er, at der hver uge er nye konkurrencer, man kan deltage i – og det er helt genialt for Mikkel Broni Simonsen, som elsker en god udfordring.

Hvad har været den vildeste oplevelse med cyberlandsholdet?

”Det er svært at komme udenom den oplevelse, det er, når man deltager i et europæisk mesterskab. Og at man så ovenikøbet ender med en podieplads de to foregående år, er bestemt en fed oplevelse – vi vandt en guldmedalje til Danmark i 2022 og så en bronzemedalje i 2023.”

Hvad har du lært af at være med på cyberlandsholdet?

”På cyberlandsholdet har jeg virkelig kunnet mærke, hvordan et diverst hold med forskelligt overlappende kompetencer kan løse et hav af forskellige opgaver. Sammen.”

Læs mere om cyberlandsholdet her.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…