Foto: Jakob Boserup

CYBERLANDSHOLDET

"Et diverst hold kan løse et hav af opgaver. Sammen"

Gaming var vejen ind i it-verdenen for 21-årige Mikkel. Han har været med på cyberlandsholdet i tre år, og en af de ting, han sætter allerstørst pris på ved holdet, er fællesskabet.


Mikkel Broni Simonsen har været med på cyberlandsholdet i tre år, og til daglig er han i gang med at studere til diplomingeniør i bioteknologi.

Fascinationen af tech startede, da han som barn begyndte at spille computerspil.

”Interessen bevægede sig over i noget programmering – blandt andet for at lave mine egne små spil og automatisere et par ting på computeren, men primært fordi jeg synes, at det var sjovt. Mod slutningen af min gymnasietid faldt jeg over cybersikkerhed, og jeg har især været interesseret i at løse de gamificerede opgaver og problemer, der ligger inde for denne gren af tech.”

De små cyber-spil gav Mikkel Broni Simonsen blod på tanden, og i 2022 meldte han sig for første gang til De Danske Cybermesterskaber.

”Det var også en måde at møde andre unge med samme interesse, så vi kan konkurrere sammen og blive endnu bedre til at løse opgaverne,” siger han.

Noget af det, der er fedt ved cyber-fællesskabet, er, at der hver uge er nye konkurrencer, man kan deltage i – og det er helt genialt for Mikkel Broni Simonsen, som elsker en god udfordring.

Hvad har været den vildeste oplevelse med cyberlandsholdet?

”Det er svært at komme udenom den oplevelse, det er, når man deltager i et europæisk mesterskab. Og at man så ovenikøbet ender med en podieplads de to foregående år, er bestemt en fed oplevelse – vi vandt en guldmedalje til Danmark i 2022 og så en bronzemedalje i 2023.”

Hvad har du lært af at være med på cyberlandsholdet?

”På cyberlandsholdet har jeg virkelig kunnet mærke, hvordan et diverst hold med forskelligt overlappende kompetencer kan løse et hav af forskellige opgaver. Sammen.”

Læs mere om cyberlandsholdet her.


Læs også...

Microsoft starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem og de får startet…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…

I dag lever Andreas Green Rasmussen af at finde dygtige iværksættere, han kan investere i. Men han har også selv flere startups på CV'et – og han ved,…

Ugly Duckling Ventures er en dansk venturefond, der håber at finde de startups, som bliver store milliardforretninger. Men hvad er en venturefond…

Der findes et hav af muligheder, når du som iværksætter skal finde finansiering til din startup. PROSAbladet guider dig til otte steder, hvor du kan…

Tech-giganterne er stadig i front, når it-studerende skal rangere populære arbejdspladser. Til gengæld har de store konsulenthuse taget et stort dyk…

Nye løsninger, en fælles dataplatform og et digitalt innovationscenter. Det er tre af hovedpunkterne i regeringens nye udspil, der skal sætte skub…

I den lille, amerikanske by Granbury i Texas summer en bitcoin-mine så meget, at borgerne i byen bliver syge.