Øjet, der scroller efter lokale nyheder, har større sandsynlighed for at møde politisk motiverede sites, der udgiver sig for at være uafhængige nyhedssites, end reelle lokale avissites i USA.

Fake news har taget førertrøjen op til præsidentvalg

Antallet af politisk motiverede websites, der udgiver sig for at være uafhængige nyhedssites, overgår nu antallet af reelle avissider i USA. Det sker som et led i misinformationskampagnen op til præsidentvalget i USA.


Ifølge en undersøgelse fra analysegruppen Newsguard (11. juni 2024) er der i dag 1.265 webites i USA, som præsenterer sig selv som uafhængige nyhedssites, men i virkeligheden er politisk motiverede.

Til sammenligning er der 1.213 reelle avis-websider.

Resultaterne er offentliggjort under overskriften: "Trist milepæl: Falske lokale nyhedswebsider overgår nu rigtige lokale aviswebsider i USA".

”Det betyder, at oddsene nu er højere end 50-50 for, at de lokale nyheder, du mødes af, er 'fake'," fastslår undersøgelsen.

I en pressemeddelelse står der om undersøgelsen:

"Fra juni 2024 har NewsGuard identificeret 1.265 af disse forretninger (websites red.) over hele landet, hvilket officielt overgår de 1.213 dagblade, der er tilbage i drift i USA. De fleste af disse forretninger er dukket op i de sidste par år, da antallet af traditionelle aviser forsvinder med en hastighed på to og en halv om ugen ifølge Northwestern's Local News Initiative.”

Ifølge Newsguard bliver en del af de nye sites præsenteres under navne som ”The Boston Times” og har rødder til russiske forsøg på at påvirke den amerikanske valgkamp frem til præsidentvalget i november.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…