FBI sløser med datasikkerheden

FBI bliver nu hevet i ørerne af den amerikanske statsmyndighed Government Accountability Office (GAO), som kan sammenlignes med Rigsrevisionen herhjemme. GOA kritiserer i skarpe vendinger den måde, som FBI håndterer amerikanske og udenlandske borgeres biometriske data på og opfordrer FBI til forbedre databeskyttelsen af den store mængde data.

Kritikken er offentliggjort i rapporten “Face Recognition Technology FBI Should Better Ensure Privacy and Accuracy”. Rapporten afslører også, at FBI har adgang til langt flere biometriske data baseret på ansigter, end det hidtil har været kendt i offentligheden. Det drejer sig om ikke mindre end 411,9 millioner ansigtsbilleder af amerikanske og udenlandske statsborgere.

På opdrag af USA's Kongres har GAO fundet ud af, at FBI i december 2015 ikke blot havde adgang til 30 millioner ansigtsbilleder i sin egen biometridatabase, Next Generation Identification (NGI), men også kunne tilgå lignende systemer i 16 delstater. Oplysningerne omfatter strafferegistre og databaser over fængslede personer. FBI's adgang omfatter også det amerikanske udenrigsministerium, som huser 140 millioner fotos og data fra visumansøgninger.   
GOA kritiserer i rapporten FBI for at gøre for lidt at holde uskyldige ude af søgeresultaterne for databaserne. Årsagerne er blandt andet, at FBI's egne ansigtsgenkendelsesteknologier rummer usikkerhed, og at eksterne databasers ansigtsgenkendelseskvalitet varierer.  
GOA-rapporten: http://www.gao.gov/assets/680/677098.pdf

kwn


Læs også...

I den lille, amerikanske by Granbury i Texas summer en bitcoin-mine så meget, at borgerne i byen bliver syge.

Aktivisme er et vanvittigt godt ord til at beskrive rigtigt meget af det, der sker i underskoven af it og tech. Aktivisme er aktivt at deltage. At…

Når teknologien ikke virker, eller vi mennesker skal lære nye systemer at kende, kan det skabe stress. En gruppe forskere fra Roskilde Universitet har…

Et PROSA-medlem fortæller, at hans arbejdsgiver har modtaget en henvendelse om, at han har deltaget i den offentlige debat på Facebook, og at…

Morten Reintoft oplevede, hvordan en uskyldig kommentar i en politisk debat pludselig blev et problem på hans arbejdsplads, fordi en utilfreds læser…

Webtegneserien XKCD har i snart 20 år skabt sig et publikum verden over i det mere nørdede segment. Striberne deles flittigt på sociale medier og på…

Åbne kildekoder er langt hen ad vejen fundamentet under it-udviklingen, så alle kan lære, bidrage, udvikle og arbejde videre på systemer. I Danmark…

I 90’erne var iværksætteren Lars Neupart en af pionererne inden for it-sikkerhed. I dag er han business angel og har investeret i omkring 20…

Lars Neupart har i mange år levet som investor, men tech-manden savner at være iværksætter. Derfor startede han tidligere på året en såkaldt stealth…

23-årige Polly har været en del af det danske cyberlandshold i tre år, og holdet har især lært hende, at det er vigtigt at tro på sig selv.