Foto: Ritzau Scanpix

Google-ansatte i oprør

Flere end 1.400 ansatte i Google er i åbent oprør mod ledelsen, som har varslet et comeback på det kinesiske marked med en censureret udgave af søgemaskinen ved navn Dragonfly. Google forlod ellers Kina i 2010, da søgemaskinen blev udsat for et sofistikeret hackerangreb rettet mod kinesiske systemkritikere.

Men siden dengang har Google fjernet sit berømte motto ”Don’t Be Evil”, ligesom virksomheden har fået ny topledelse. De ansatte har nu skrevet et åbent brev, hvori de fastslår, at udviklingen rejser alvorlige moralske og etiske spørgsmål, og de kræver større åbenhed om planerne.

Ole Tange, der er it-politisk rådgiver i PROSA og tidligere ansat i Google, forklarer, at meget har ændret sig i Google i de senere år.

– Der er sket et skred internt i Googles ledelse og dermed også i de værdier, der har kendetegnet virksomheden. Det tyder på, at Googles kamp for ytringsfrihed snart kan være fortid, siger Ole Tange.

I juni bøjede Googles ledelse sig for pres fra de ansatte og droppede fornyelsen af en kontrakt med USA’s forsvarsministerium om at udvikle kunstig intelligens til at opspore krigsmål.

ohl


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…