Ansigtsgenkendelse

Huawei indrømmer raceprofilering

Den kinesiske techgigant Huawei har testet og patenteret overvågningsteknologi, hvor en af funktionerne er racegenkendelse.

Den kinesiske techgigant Huawei har testet og patenteret overvågningsteknologi, hvor en af funktionerne er racegenkendelse af uighurerne – det forfulgte etniske mindretal i Xinjiang-provinsen i Kina. Det bekræfter Huaweis nordiske vicepræsident, Kenneth Fredriksen, for første gang til Politiken.

”Det var aldrig vores intention at bidrage til nogen diskriminerende opførsel mod minoriteter. Vi har lært af denne sag, at vi skal være endnu mere forsigtige med, hvordan vi stiller vores teknologi til rådighed”, siger Kenneth Fredriksen.

Huaweis danske pressechef, Tommy Zwicky, sagde op, da anklagerne om raceprofilering først kom frem. Formålet med at udvikle teknologien er at identificere uighurere og advare myndighederne om deres færden. Ifølge flere menneskerettighedsorganisationer har Kina interneret over en million uighurere i arbejdslejre.

Det er den amerikanske researchgruppe IPVM, der har afsløret Huaweis patentansøgning. I første omgang afviste Huawei, at firmaets teknologier var designet til at profilere etniske grupper.


Læs også...

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…

For fire år siden startede de første cyberværnepligtige i Forsvaret, og nu er hold otte i gang på kasernen i Fredericia. Forløbet klæder de unge på…

Det er et stort skifte at gå fra den "grønne" værnepligt til cyberværnepligten, fortæller 20-årige Ruben. Cyber ops-forløbet, hvor de værnepligtige…