Foto: Canva

UDDANNELSE

It-uddannelser fylder mere i kvote 2-ansøgninger

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

 

Den sidste frist for at sende en kvote 2-ansøgning afsted til en videregående uddannelse udløb i fredags, og samlet har 54.279 ansøgt via kvote 2 i år, hvilket er 4 pct. flere end i fjor. 

Hvis man kigger på it-området, er der både frem- og tilbagegang i tallene. 

Samlet har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2 i år, og det er 10 pct. flere end i 2023. 

Hvis man kigger på det it-faglige område hos erhvervsakademierne, er der dog tale om et fald. Her var der 1.420 kvote 2-ansøgere i år, hvilket er 2 pct. færre end i fjor. 

Det er ikke udpenslet, hvilke specifikke uddannelser ansøgerne gerne vil ind på, men Uddannelses- og Forskningsministeriet har offentliggjort en liste over de 25 mest søgte uddannelser. 

Medicin topper listen med 3.108 ansøgere – trods en tilbagegang på 33 pct. i forhold til 2023. 

Vi finder dog også en it-uddannelse på top 25. Det gælder datamatikeruddannelsen, som ligger på en 21. plads over de mest søgte uddannelser. 

Samlet søgte 647 personer ind på datamatiker via kvote 2 i år, hvilket er 15 pct. flere end i 2023. Kigger man længere tilbage, var tallet dog helt oppe på 910 kvote 2-ansøgere i 2020.

FAKTA OM KVOTE 2

  • Fristen for at søge uddannelse via kvote 2 udløb fredag den 15. marts kl. 12. 
  • Kvote 2-ansøgere vurderes på andet end karaktergennemsnittet fra en gymnasial uddannelse alene. Uddannelsesinstitutionerne tildeler pladserne efter konkret vurdering af ansøgeren og ud fra forskellige udvælgelseskriterier, der varierer fra uddannelse til uddannelse.
  • Ansøgere uden et dansk gymnasialt karaktergennemsnit skal også søge inden kvote 2-fristen.
  • Det samlede antal ansøgere til de videregående uddannelser bliver offentliggjort 5. juli 2024, hvor der er frist for at søge om optagelse i kvote 1, hvor ansøgere kun vurderes på karaktergennemsnit.
  • Alle ansøgere i både kvote 1 og kvote 2 får svar på deres ansøgning den 26. juli.
     

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…