Foto: Canva

UDDANNELSE

It-uddannelser fylder mere i kvote 2-ansøgninger

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

 

Den sidste frist for at sende en kvote 2-ansøgning afsted til en videregående uddannelse udløb i fredags, og samlet har 54.279 ansøgt via kvote 2 i år, hvilket er 4 pct. flere end i fjor. 

Hvis man kigger på it-området, er der både frem- og tilbagegang i tallene. 

Samlet har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2 i år, og det er 10 pct. flere end i 2023. 

Hvis man kigger på det it-faglige område hos erhvervsakademierne, er der dog tale om et fald. Her var der 1.420 kvote 2-ansøgere i år, hvilket er 2 pct. færre end i fjor. 

Det er ikke udpenslet, hvilke specifikke uddannelser ansøgerne gerne vil ind på, men Uddannelses- og Forskningsministeriet har offentliggjort en liste over de 25 mest søgte uddannelser. 

Medicin topper listen med 3.108 ansøgere – trods en tilbagegang på 33 pct. i forhold til 2023. 

Vi finder dog også en it-uddannelse på top 25. Det gælder datamatikeruddannelsen, som ligger på en 21. plads over de mest søgte uddannelser. 

Samlet søgte 647 personer ind på datamatiker via kvote 2 i år, hvilket er 15 pct. flere end i 2023. Kigger man længere tilbage, var tallet dog helt oppe på 910 kvote 2-ansøgere i 2020.

FAKTA OM KVOTE 2

  • Fristen for at søge uddannelse via kvote 2 udløb fredag den 15. marts kl. 12. 
  • Kvote 2-ansøgere vurderes på andet end karaktergennemsnittet fra en gymnasial uddannelse alene. Uddannelsesinstitutionerne tildeler pladserne efter konkret vurdering af ansøgeren og ud fra forskellige udvælgelseskriterier, der varierer fra uddannelse til uddannelse.
  • Ansøgere uden et dansk gymnasialt karaktergennemsnit skal også søge inden kvote 2-fristen.
  • Det samlede antal ansøgere til de videregående uddannelser bliver offentliggjort 5. juli 2024, hvor der er frist for at søge om optagelse i kvote 1, hvor ansøgere kun vurderes på karaktergennemsnit.
  • Alle ansøgere i både kvote 1 og kvote 2 får svar på deres ansøgning den 26. juli.
     

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet


Læs også...

Hvis det offentlige bøjer sig så meget for tech-giganterne, at de ligefrem vil gøre det ulovlige lovligt, så er en vigtig beskyttelse af os alle…

Hvor kommer hackerne fra? Hvad har krigen i Ukraine betydet for cyberkriminaliteten? Og hvor godt rustede er vi egentlig mod truslerne?…

Vi har set flere eksempler på, at virksomhedsplatforme misbruger begrebet 'selvstændig' for at undgå omkostninger til for eksempel løn under sygdom og…

Hvis du er blevet sagt op eller selv har valgt at fratræde en stilling, så har du mulighed for at få fri med løn til den nødvendige jobsøgning og til…

Uddannelse i it-arkitektur samler programmering, design og forretningsforståelse under en paraply. Den er skræddersyet til mange virksomheders krav og…

Ny forskning peger på, at du selv kan gøre en del for at forebygge demens. I det hele taget har de senere års forskning fokuseret på, hvad både kost,…

Prøv dig frem. Der er nemlig forskel på, hvad man lærer på universitetet, og hvad man anvender i praksis, når man står i et datacenter. Det fortæller…

En gruppe it-specialister sørger for, at vi overhovedet kan bruge internettet uden at sidde fast i trafikpropper eller ryge de forkerte steder hen. De…

I december 2023 startede 25-årige Emil i cyberværnepligten på Ryes Kaserne i Fredericia. Han håber, at han med den særlige værnepligt i bagagen kan…

Når det hele brænder, og et hackerangreb er i gang, bevarer Christian Henriksen roen og overblikket – det har han nemlig lært i Forsvaret, hvor han…