Foto: Canva

UDDANNELSE

It-uddannelser fylder mere i kvote 2-ansøgninger

I år har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2. Det er 10 pct. flere end i 2023.

 

Den sidste frist for at sende en kvote 2-ansøgning afsted til en videregående uddannelse udløb i fredags, og samlet har 54.279 ansøgt via kvote 2 i år, hvilket er 4 pct. flere end i fjor. 

Hvis man kigger på it-området, er der både frem- og tilbagegang i tallene. 

Samlet har 5.187 personer søgt ind på en it-uddannelse via kvote 2 i år, og det er 10 pct. flere end i 2023. 

Hvis man kigger på det it-faglige område hos erhvervsakademierne, er der dog tale om et fald. Her var der 1.420 kvote 2-ansøgere i år, hvilket er 2 pct. færre end i fjor. 

Det er ikke udpenslet, hvilke specifikke uddannelser ansøgerne gerne vil ind på, men Uddannelses- og Forskningsministeriet har offentliggjort en liste over de 25 mest søgte uddannelser. 

Medicin topper listen med 3.108 ansøgere – trods en tilbagegang på 33 pct. i forhold til 2023. 

Vi finder dog også en it-uddannelse på top 25. Det gælder datamatikeruddannelsen, som ligger på en 21. plads over de mest søgte uddannelser. 

Samlet søgte 647 personer ind på datamatiker via kvote 2 i år, hvilket er 15 pct. flere end i 2023. Kigger man længere tilbage, var tallet dog helt oppe på 910 kvote 2-ansøgere i 2020.

FAKTA OM KVOTE 2

  • Fristen for at søge uddannelse via kvote 2 udløb fredag den 15. marts kl. 12. 
  • Kvote 2-ansøgere vurderes på andet end karaktergennemsnittet fra en gymnasial uddannelse alene. Uddannelsesinstitutionerne tildeler pladserne efter konkret vurdering af ansøgeren og ud fra forskellige udvælgelseskriterier, der varierer fra uddannelse til uddannelse.
  • Ansøgere uden et dansk gymnasialt karaktergennemsnit skal også søge inden kvote 2-fristen.
  • Det samlede antal ansøgere til de videregående uddannelser bliver offentliggjort 5. juli 2024, hvor der er frist for at søge om optagelse i kvote 1, hvor ansøgere kun vurderes på karaktergennemsnit.
  • Alle ansøgere i både kvote 1 og kvote 2 får svar på deres ansøgning den 26. juli.
     

Kilde: Uddannelses- og Forskningsministeriet


Læs også...

Jargon har i årevis samlet forklaringer på tech-forkortelser, it-udtryk og ord. Det er blevet til et ret massiv og enkelt opslagsværk over it-kultur…

Isak Juel Nielsen er 20 år og studerer datalogi på Syddansk Universitet.

I Estland vokser udviklingen derfor også nedefra, fordi de lytter oppefra. Det har gjort dem til verdensmestre i iværksætteri, og det har skabt…

PROSA oplever en tendens til at muligheden for hjemmearbejde blandt vores medlemmer indskrænkes. Regler om hjemmearbejde er langt de fleste steder et…

Lønsamtaler kan give sved på panden, men med den rette strategi kan du forlade chefens kontor med mere i lønningsposen. Mariam Senounou er jurist hos…

Man kan lære mange ting på skolebænken, men meget læring kommer også fra virkeligheden. Det har tre software design-studerende i den grad mærket på…

Microsoft vil starte en atomreaktor op igen for at give grøn strøm til deres datacentre, specielt dem med AI. Hvis det reelt går igennem, og de får…

En ny feature i et af Googles AI-værktøjer gør det muligt at lave en podcast på få minutter. Featuren er så nem at bruge, at den egentlig ikke behøver…

Millioner af udviklere verden over bruger hver dag JavaScript – men hvorfor er programmeringssproget blevet så populært? PROSAbladet har talt med…

Et nyt projekt indsamler danske stemmer for at sikre, at AI-løsninger fremover også kan tale med dialekter. Du kan også donere din stemme, skriver DR.…