PROSA

Kampvalg om centrale poster i PROSA

Ni kandidater har meldt sig til de nuværende fire poster som forbundssekretær i PROSA, og det er sundt for demokratiet, mener formand Niels Bertelsen.

Når PROSAs medlemmer samles til delegeretforsamling i Glostrup i weekenden 14.-15. november er der udsigt til kampvalg til de nuværende fire poster som forbundssekretær i PROSA.

Ved redaktionens slutning havde ni kandidater meldt sig i feltet, men flere kan nå at stille op helt frem til afstemningens begyndelse.

Og de mange kandidater er umiddelbart godt for dynamikken og den politiske udvikling i PROSA, lyder det fra PROSAs formand Niels Bertelsen.
– Det er positivt, at der i år er så mange medlemmer, der er villige til at trække i arbejdstøjet og bidrage til udviklingen af PROSA. Det er vigtigt for demokratiet, og det er vigtigt for PROSAs fremtid, at der kommer nye politiske talenter på banen, siger Niels Bertelsen.

Ønske om generationsskifte

Noget tyder derfor på, at medlemmerne har lyttet til formandens opfordring på delegeretforsamlingen i 2018, hvor han slog fast, at han ”ikke holder evigt” som formand.
– Jeg ser gerne et generationsskifte. Så jeg opfordrer alle til at tænke over, hvordan vi kan organisere os, så vi kan tiltrække nye kvalificerede folk, der gerne vil tage del i det politiske foreningsarbejde, sagde han fra talerstolen.

Både Niels Bertelsen og næstformand Hanne Lykke Jespersen stiller op til en ny toårig periode, og intet tyder på, at de bliver udfordret til en direkte duel til formandsposterne.

Det er vigtigt for demokratiet, og det er vigtigt for PROSAs fremtid, at der kommer nye politiske talenter på banen
- Niels Bertelsen, formand for PROSA

Men for Niels Bertelsen er det afgørende, at flere unge melder sig som aktive i fagforeningen og smager på det fagpolitiske arbejde. For der er brug for nye idéer og frisk energi, mener formanden, og vejen til indflydelse er kort – eksempelvis i PROSAs hovedbestyrelse eller i de politiske udvalg.
– Jeg ser helst en løbende fornyelse, hvor de erfarne medlemmer og de unge kræfter i fællesskab kan gøre PROSA til en endnu bedre fagforening for vores medlemmer, siger Niels Bertelsen, der opfordrer alle medlemmer til at overveje, om de vil bruge en weekend i PROSAs tjeneste.

De unge skal med

Udover de politiske valg er delegeretforsamlingen også stedet, hvor du som medlem kan debattere den it-politiske udvikling, diskutere PROSAs arbejdsplan for de kommende to år og netværke med it-folk fra hele landet.

Alle medlemmer har mulighed for at blive delegeret og deltage i delegeretforsamlingen, men det kræver, at du forinden har meldt din interesse på generalforsamlingen i din lokalafdeling i løbet af oktober. Find tid og sted på prosa.dk/df2020


Læs også...

Der mangler et opgør og nye alternativer til techgiganternes forretningsmodel, som fremmer hadtale. Tag jer sammen og kom i gang, lyder det fra Maia…

Hatespeech, antifeminisme og manosfære er blevet forrygende forretningsmodeller for influencers på sociale medier. De har fået godt tag i unge mænd…

Tobias Fonsmark har aldrig før oplevet så stor interesse for datasikkerhed og open source. På tværs af europæiske grænser vokser nye initiativer frem.…

To danske forskere har fået 21 millioner kroner til at etablere det første center i verden, som skal forske i effekterne, når kunstig intelligens…

Er din arbejdsgiver blevet opkøbt af en anden virksomhed? Her vil du som ansat have nogle særlige rettigheder – bliv klogere her.

Sven Uhrenholdt Frenzel er 31 år og arbejder som systemarkitekt hos Banedanmark.

Tusindvis af børn og unge ser med, når William Karlberg og hans kolleger tager politiuniformen på og livestreamer en gamingaften eller lægger en…

PROSA kæmper for en 30 timers arbejdsuge, for det vil komme både den enkelte, virksomhederne og samfundet til gode. Samtidig trænger fagforeningerne…

Vores samfund er ikke gearet til en 30 timers arbejdsuge, og derfor risikerer medarbejdere på nedsat tid at komme i problemer, hvis de på et tidspunkt…

"Arbejd, arbejd!" synger Bikstok Røgsystem intenst. Men er sandheden, at vi skal arbejde mer', mer' og endnu mer'? I øjeblikket er vores arbejdsliv…