Lytter efter skud

Mere end 90 amerikanske byer har fået installeret strategisk placeret lytteudstyr, som kan opfange pistolskud i områder med høj kriminalitet. Teknologien er kendt som ShotSpotter og skal supplere eksisterende overvågningsværktøjer som eksempelvis videokameraer med lav opløsning og uden lydoptagelse. Teknikken bygger på tre mikrofoner, som gør det muligt at lokalisere, hvor lyden stammer fra. Via en app på politiets telefoner er det angiveligt nemt for den enkelte betjent at efterforske meldingen. De foreløbige data peger ifølge Business Insider på, at der stadig er behov for noget finjustering. En dataanalyse fra mere end 25  byer viser, at det lokale politi i 30 til 70 procent af alarmmeldingerne ikke fandt beviser på, at der rent faktisk var affyret skud.


Via triangulering af mikrofonlydoptagelserne fra det dækkede område er det muligt for ShotSpotter-systemet at positionsbestemme, hvor skud kommer fra og sende koordinaterne til lokale betjentes mobiltelefon. 

kwn  

 


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…