POLITIK

Marie Bjerre er tilbage som minister

I to uger nåede Marie Bjerre at være eks-digitaliseringsminister. Torsdag den 7. december blev hun nemlig hentet tilbage, efter at hendes erstatning, Mia Wagner, har trukket sig fra politik af helbredsmæssige årsager. På den måde fik Marie Bjerre ret i sin forudsigelse, da hun på afskedigelsesdagen sagde ”På gensyn”.

 

Marie Bjerre (V) er tilbage som digitaliseringsminister blot to uger efter, at hun til alles overraskelse blev erstattet af Mia Wagner.

Samme Mia Wagner har dog valgt at trække sig fra politik efter et ildebefindende, og derfor er Marie Bjerre tilbage i spidsen for det ministerium, hun selv har startet som Danmarks første digitaliserings- og ligestillingsminister.

Selv udtalte Marie Bjerre til pressen, da hun blev genpræsenteret:

– Det er tydeligt for enhver, at jeg brænder meget for digitalisering og ligestilling, og derfor er jeg også meget glad og beæret.

Det er tydeligt for enhver, at jeg brænder meget for digitalisering og ligestilling.

Marie Bjerre forklarede i øvrigt til pressen, at hun havde sagt ”På gensyn” til dronningen, da hun for to uger siden skulle gå af som minister. På den måde fik hun hurtigere ret i sin forudsigelse, end hun nok havde forestillet sig.

I de it-professionelles forbund, PROSA, byder man Marie Bjerre velkommen retur:

– Det er et hektisk område, som skal have en markant minister klar ved roret. Der sker hele til noget nyt, tænk bare på AI-forordningen, som forhandles i EU i disse dage. Så det er godt at se Marie Bjerre tilbage på posten, udtaler formand, Niels Bertelsen.

Han henviser dog samtidig til, at hverken PROSA eller andre it-organisationer har været tilfredse med den digitaliseringsstrategi, som regeringen med Marie Bjerre i spidsen for området kom med for en lille måned siden.

– Det er ingen hemmelighed, at PROSA ikke er voldsomt imponerede af det nye digitaliseringsudspil – bl.a. fordi udspillet kan forstærke en i forvejen kedelig tendens, hvor forståelse af teknologi fastholdes som et mandligt domæne og arbejdsområde, og fordi der mangler fokus på, at systemer skal rulles mere fornuftigt og borgervenligt ud fremover. Vi håber derfor, at Marie Bjerre vil sætte sig i spidsen for at lytte bredt til eksperterne, der har indgående kendskab til it-faget og har fulgt det fra begyndelsen. Vores dør er i hvert fald åben, fastslår Niels Bjerre.


Læs også...

Ole Tange, it-politisk rådgiver i PROSA, har i denne uge indsendt en klage over Danmarks Radio til Datatilsynet. Det skyldes DRs krav om obligatorisk…

Er du på jagt efter et nyt job i it-branchen? Og er du i tvivl om, hvad virksomhederne især kigger efter? PROSAbladet har spurgt en række…

Fra Baltikums største sciencepark i udkanten af Tallinn sikrer Tehnopol, at hundredvis af startups kommer flyvefærdigt ud i virkeligheden. De får…

Estiske børn og unge får praktisk talt tech ind med modermælken, da it og tech-gadgets er en helt central del af hverdagen i både børnehaver,…

I Estland har borgerne kunne stemme digitalt siden 2005. Der har været kritik og debat, men i dag er det mere end halvdelen af esterne, der bruger…

Hvis man i Estland gerne vil skifte spor i sin karriere, er der en lang række muligheder for at videreuddanne sig inden for it. Skoler og online…

I denne udgave af PROSAbladet har vi lavet et tema-nummer om Estland. Det er sjældent, at vi giver så meget spalteplads til et tema – men det baltiske…

Pulserende krea-værksted klæder estiske børn på med både tech-skills og startup-mentalitet. Der er ingen læreplaner eller kedelige eksamener, men 3D…

Det minder om en blanding af X Factor og Den store bagedyst, og det lægger på 15. år gaderne øde i Estland. Velkommen til tv-talentshowet Rakett69,…

Estland har rykket sig ufattelig langt de seneste 30 år – men hvad skal der ske nu? En af udfordringerne er, at Estland kommer til at mange hænder og…