POLITIK

Marie Bjerre er tilbage som minister

I to uger nåede Marie Bjerre at være eks-digitaliseringsminister. Torsdag den 7. december blev hun nemlig hentet tilbage, efter at hendes erstatning, Mia Wagner, har trukket sig fra politik af helbredsmæssige årsager. På den måde fik Marie Bjerre ret i sin forudsigelse, da hun på afskedigelsesdagen sagde ”På gensyn”.

 

Marie Bjerre (V) er tilbage som digitaliseringsminister blot to uger efter, at hun til alles overraskelse blev erstattet af Mia Wagner.

Samme Mia Wagner har dog valgt at trække sig fra politik efter et ildebefindende, og derfor er Marie Bjerre tilbage i spidsen for det ministerium, hun selv har startet som Danmarks første digitaliserings- og ligestillingsminister.

Selv udtalte Marie Bjerre til pressen, da hun blev genpræsenteret:

– Det er tydeligt for enhver, at jeg brænder meget for digitalisering og ligestilling, og derfor er jeg også meget glad og beæret.

Det er tydeligt for enhver, at jeg brænder meget for digitalisering og ligestilling.

Marie Bjerre forklarede i øvrigt til pressen, at hun havde sagt ”På gensyn” til dronningen, da hun for to uger siden skulle gå af som minister. På den måde fik hun hurtigere ret i sin forudsigelse, end hun nok havde forestillet sig.

I de it-professionelles forbund, PROSA, byder man Marie Bjerre velkommen retur:

– Det er et hektisk område, som skal have en markant minister klar ved roret. Der sker hele til noget nyt, tænk bare på AI-forordningen, som forhandles i EU i disse dage. Så det er godt at se Marie Bjerre tilbage på posten, udtaler formand, Niels Bertelsen.

Han henviser dog samtidig til, at hverken PROSA eller andre it-organisationer har været tilfredse med den digitaliseringsstrategi, som regeringen med Marie Bjerre i spidsen for området kom med for en lille måned siden.

– Det er ingen hemmelighed, at PROSA ikke er voldsomt imponerede af det nye digitaliseringsudspil – bl.a. fordi udspillet kan forstærke en i forvejen kedelig tendens, hvor forståelse af teknologi fastholdes som et mandligt domæne og arbejdsområde, og fordi der mangler fokus på, at systemer skal rulles mere fornuftigt og borgervenligt ud fremover. Vi håber derfor, at Marie Bjerre vil sætte sig i spidsen for at lytte bredt til eksperterne, der har indgående kendskab til it-faget og har fulgt det fra begyndelsen. Vores dør er i hvert fald åben, fastslår Niels Bjerre.


Læs også...

”Der er ingen tvivl om, at ChatGPT er højere kvalitet i forhold til specifikke opgaver, men generelt er DeepSeek god nok. Man kan sige, at den fint…

Virtual reality er trådt ind hos sundhedsvæsenet. Senest er VR-briller blevet en del af hverdagen på flere hospitaler, hvor de giver patienter et…

En stor, global undersøgelse viser et tydeligt ønske om bedre balance mellem privatliv og arbejde. Det er første gang, at det bliver højere…

I Tyskland har over 70 procent af virksomhederne ifølge Eurostat svært ved at få fat i de rette it-kompetencer. I Danmark gælder det halvdelen af…

Presset økonomi i Rigspolitiet betyder, at Koncern IT, der står for politiets it-udvikling og it-drift skal spare 50 årsværk. Processen med…

Det bekymrer de it-ansattes fagforening, PROSA, at der trods anstrengelser for at skærpe cybersikkerheden herhjemme er pivåbent for, hvordan køb…

En global rangliste har et dansk hackerhold på førstepladsen, og det sætter en streg under, at Danmark er i den internationale hacker-elite.…

De store blev rigere og mere magtfulde, men nedenunder brød et oprør også igennem fra lovgivere og bekymrede borgere. "Brainrot" blev årets ord i…

Måske har Microsoft knækket koden til, at vi kan få AI lokalt i smartdevices. I dag er strømforbruget alt, alt for massivt. Tilsæt optiske chips, og…

En gruppe IT-undervisere har lavet seks nye spil, der skal øge danskernes viden om cybersikkerhed. Spillene er et nyt og underholdende værktøj, der…