Stifteren af Clearview AI appen til ansigtsgenkendelse, Hoan Ton-That, viser sin opfindelse frem.

Stifteren af Clearview AI, Hoan Ton-That, demonstrerer sin kontroversielle app. Foto: Amr Alfiky

ansigtsgenkendelse

Minister afkræves svar om kontroversiel teknologi

Noget tyder på, at dansk politi alligevel har anvendt den stærkt kritiserede Clearview AI app til ansigtsgenkendelse.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) skal nu give en redegørelse til Folketingets retsudvalg om, hvor vidt Rigspolitiet alligevel har benyttet det kontroversielle Clearview AI-værktøj til ansigtsgenkendelse.

Ifølge en oversigt, som det amerikanske medie Buzzfeed har fået fingre i, havde myndigheder i 24 lande benyttet Clearview AI i februar 2020 – deriblandt Center for Cyberkriminalitet (NC3) i Danmark. Angiveligt har NC3 benyttet værktøjet 11-50 gange.

Derfor kræver SF’s retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt nu en oversigt over Rigspolitiets brug eller køb af ydelser hos Clearview AI.

Nick Hækkerup forklarede ellers i april 2020 til retsudvalget, at Rigspolitiet ikke er kunde hos Clearview AI og ikke havde benyttet Clearview AI.

Clearview AI fungerer ved, at du tager et foto af en person og uploader det i en app, hvorefter du får adgang til at se alle offentligt tilgængelige billeder af personen samt links til de sider, hvor disse billeder optræder.

Systemet er bygget på en database med flere end tre milliarder billeder, som Clearview AI har skrabet sammen fra Facebook, YouTube, betalingstjenesten Venmo og millioner af andre hjemmesider. Værktøjet er solgt til hundredvis af politikredse i USA.


Læs også...

Det var en helt ny fornemmelse, da Søren tidligere på året blev ramt af stress, for han havde aldrig oplevet stresssymptomer før. Søren har arbejdet i…

I 1999 havnede Berit Søgaard mere eller mindre tilfældigt i IT-branchen, og hun har arbejdet her lige siden. I dag er hun compliancedirektør i Visma,…

Nettet er proppet til randen med websider, som kan hjælpe dig med det ene eller andet eller har så nørdet viden, at de med fordel kan besøges.

Unge tech-folk fortæller om deres håb og drømme for fremtiden. Danske virksomheder kigger mod et tysk eksporteventyr. Forfatter sætter spot på Kina og…

26-årige Francesca Tremulo rejste til Danmark fra Italien for tre år siden for at realisere drømmen om en fremtid i spilbranchen. Hun er uddannet…

Kinas tech fungerer og er udviklet i benhård konkurrence til at være bedst og billigst. Talentmassen er enorm, og der er prestige og attraktive…

Alberte Viendahl er 25 år og har læst multimediedesign på KEA. Hun er blevet vild med at kode og nørde, og nu vil hun gerne tage en top up-uddannelse…

Benjamin Elias Harris er 27 år, og han har gået på datamatikerlinjen på KEA. Han startede egentlig med at læse engelsk på Københavns Universitet, men…

28-årige Yousra Diab arbejdede i flere år som socialrådgiver, inden hun tog springet og startede på datamatikeruddannelsen. Det har været svært at…

26-årige Sophie Ankjær Andersen har læst multimediedesign på KEA. Hun drømmer om, at hun i fremtiden skal tage sit arbejde med til Bali og arbejde…